După ce în articolul anterior am lămurit mitul creșterii în greutate în timpul sarcinii, acum vom vedea cum stau lucrurile cu privire la consumul de sare în timpul celor 9 luni de sarcină.
Mit – Ca și gravidă nu ai voie să mănânci sare? FALS – Dar de ce?
Multă vreme, femeilor însărcinate li s-a spus fie să elimine complet sarea din alimentație, fie să o reducă drastic.
Asta datorită asocierii făcute între consumul excesiv de sare și retenția de lichide în timpul sarcinii.
Între timp, lucrurile s-au lămurit la acest capitol și s-a ajuns la concluzia că o retenție moderată de lichide este atât normală, cât și utilă, aceasta susținând creșterea normală în volum a sângelui și a lichidului amniotic.
În timpul celor 9 luni în care bebelușul creste în burtică, volumul sanguin crește și el, cu până la 1,5 litri, în raport cu cât avea mama înainte de a rămâne însărcinată.
La fel, lichidul amniotic va avea un volum maxim de aproximativ 1 litru, care și acesta trebuie susținut.
De aceea, consumul moderat de sare în timpul sarcinii, chiar ajută la păstrarea unui echilibru lichidian, motiv pentru care este voie să se folosească sarea în alimentație, după gustul gravidei.
Articol preluat de pe prokid.ro.