Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Alăptarea bebelușilor în sisteme de purtare sănătoase pentru ei
Alaptarea bebelusilor in sisteme de purtare sanatoase pentru ei

Alăptarea bebelușilor în sisteme de purtare sănătoase pentru ei

Este o adevărată aventură în ziua de azi să accepți întăi că anumite sisteme de purtare ale bebelușilor nu sunt ok, nu sunt sănătoase pentru ei.

Asta deoarece încă există medici care le recomandă pe cele proaste, iar uneori pentru că poate am purtat deja primul copil într-un asemenea sistem. Iar gândul că poate am greșit nu este unul foarte confortabil.

Mai este și situația în care am dat deja o căruță de bani pe un sistem nesănătos pentru bebe și acuma ce să facem? Cum să nu-l folosim? Pai uite așa! Îl dosim într-un beci în care nu vom mai intra degrabă și cumpăram altul, în cunoștință de cauză de data asta. Sub nici o formă să nu-l facem cadou altcuiva, bine? 🙂

Și ca să lămurim în două cuvinte care sunt sistemele nesănătoase și care sunt cele bune, trebuie să știm întăi că cele nesănătoase au puntea dintre picioare foarte îngustă. Atâta de îngustă încât piciorușele le atârnă nefiresc, de-o parte și de alta a ei. Iar acest lucru crează o presiune foarte mare asupra bazinului bebelușului și asupra coloanei sale.

În contrast, sistemele sănătoase au puntea lată, astfel încât materialul ajunge până în spatele genunchilor lui bebe, susținerea lui facandu-se astfel pe coapse, nu pe bazin. Și în fiecare moment, bazinul și coloana celui mic sunt protejate.

Apoi, într-un sistem de purtare sănătos, nu vom avea niciodată opțiunea de a purta bebele cu fața spre exterior, din motive logice ce se deduc din descrierea de mai sus a sistemelor ok. Și suplimentar, e important ca ei să ne poată vedea cu totul în orice moment ar simți nevoia. De aceea purtatul recomandat este cu fața spre părinte, sau pe șold.

Acum că am lămurit aceste aspecte, vreau să vă povestesc despre alăptarea în aceste sisteme minunate. Majoritatea când ne gândim la un sistem de purtare al copilului, ne gândim strict la beneficiile de purtare – că e ușor, comod, rapid, plăcut pentru mama si bebe, independent de gropile de pe străzi, trotuare etc 🙂

Însă un alt beneficiu major este faptul că putem alăptă în ele! Într-un mod discret, care să nu tulbure momentul magic de intimitate dintre mami și pui.

Spuneți-mi, voi ați reușit să vă alăptați deja puiuții într-un asemenea sistem de purtare?

Cu drag,
Nora

 

Distribuie

Lasă un răspuns