Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
Antreprenoarele Cuibului: Alina Ioana Pop, life coach de-o viață
Alina Ioana Pop life coach 2

Antreprenoarele Cuibului: Alina Ioana Pop, life coach de-o viață

Cand esti foarte tanara si n-ai planuri de facut copii decat… pe la batranete (adica dupa 30 de ani), ti se pare ca economistele, IT-stele, stilistele ori matematicienele care au un copil ajung sa fie toate o apa si-un pamant: ‘mame’.

Adica niste capete despletite inclusiv la neuroni, al caror orizont nu trece mai departe de scutecul plin.

Dar cand esti deja mama, indiferent la varsta la care nasti, ai sansa extraordinara sa te maturizezi intr-un fel absolut special.

Si sa te desavarsesti nu numai din punctul de vedere al maternitatii, ci ca om.

Intreg, complet, cu viata proprie.

Si cu intelegerea clara a faptului ca munca facuta din pasiune iti da mai multa energie decat iti ia.

Cel putin acesta pare a fi ‘cazul’ Alinei Ioana Pop – veche intr-ale mamiceniei si mereu noua la minte, asa cum ii sta bine unui om care face life coaching de parca s-ar fi nascut pentru asta.

Cuibul Berzelor: Esti una dintre barzutele cu copii mari, imediat de scoala. Cu ce iti umpli “timpul liber” pe care ti-l iei de la jobul de mama?

Alina Ioana Pop: Aproape tot timpul liber pe care il pot crea este alocat pentru life coaching.

Atat pentru intalnirile efective cu clienti, cat si pentru procesul de continua invatare.

Sunt pe drumul de obtinere a unei certificari internationale ICF – International Coaching Federation, care, dincolo de certificarea in sine, pentru mine inseamna multa informatie pretioasa direct de la oameni care au ani multi de experienta adevarata. Aproape inestimabil!

Sunt self learner, dar am ajuns intr-un punct in care mi-am dat seama ca oricate carti ai citi, si oricata experienta de viata ai avea, ca sa faci coaching “ca la carte”, sa fie cu adevarat in folosul clientului, e nevoie de mai mult, respectiv de o educatie formala, atent selectata.

Ma gasiti pe springyourlife.com; ca si mine, site-ul e intr-o continua transformare, asa ca sa nu va surprinda asta 🙂

Alina pe geam

Cuibul Berzelor: Ai inceput sa faci coaching inainte de a deveni mama?

Alina Ioana Pop: Nu, ideile si clarificarea drumului s-au intamplat undeva cand Cori avea 1 an si ceva, o data cu intoarcerea la serviciu. Inainte de asta statutul de angajat si de ce faceam era suficient pentru mine.

Cuibul Berzelor: Ce-ti veni sa te apuci de coaching?

Alina Ioana Pop: Am tot citit prin carti destepte ca e bine sa te intrebi ce-ti place tie cel mai mult sa faci, si din asta sa ajungi sa iti si castigi existenta.

Imbinarea pasiunii cu treburile de zi cu zi, cu faptul ca vrem, nu vrem, trebuie sa generam niste bani pe care sa-i folosim apoi pentru cele necesare traiului zilnic si pentru satisfacerea “poftelor” din afara traiului zilnic, asta a fost primul impuls in directia pe care o urmez acum.

A mai fost si faptul ca nu ma vedeam iesind la pensie de la o firma, adica nu simteam ca statutul de angajat intr-o companie e ceva ce voi putea duce pana la adanci batraneti.

Oricum, nu ma prea vad iesind la pensie, imi imaginez o altfel de batranete 🙂 Treaba asta cu coaching-ul am descoperit-o acum cativa ani, dandu-mi seama ca la un anumit nivel faceam deja asta prin prisma jobului si ca era cea mai satisfacatoare parte a muncii mele.

Sa-i ajut si sa-i sustin pe altii sa se dezvolte si sa gaseasca noi perspective a fost cumva firul director al vietii mele inca din liceu, cand visam sa devin psiholog, sa am cabinetul meu, sa vina oamenii la mine cu problemele si provocarile lor si eu sa-i ajut.

Nu mi-a fost insa niciodata clar daca era musai sa am si eu canapea pe care ei sa stea intinsi, asa cum vedeam in filmele americane 🙂

Multa introspectie si rezultatele obtinute din folosirea intuitiei si a dorintei de a ajuta m-au dus la decizia de a formaliza pregatirea mea, sa adaug o structura teoretica consistenta peste intuitia nativa. Work in progress now 🙂

Alina Ioana Pop life coach

Cuibul Berzelor: Cine poate veni la tine pentru coaching?

Alina Ioana Pop: Oricine! Deocamdata nu m-am nisat, astfel incat usa e deschisa.

Mai putin companiilor, inca nu doresc sa intru in corporate coaching.

Orice persoana care vrea sa faca ceva, sa schimbe ceva, sa se urneasca, sa expuna o situatie si sa o intoarca pe niste parti pentru a o putea “descalci” sau pur si simplu intelege mai bine.

De multe ori lumea nu incearca pentru ca nu stie despre ce e vorba.

Asta e si motivul pentru care prima discutie e gratuita – sa explic ce fac si ce nu fac, cum functioneaza, si poate apucam si sa discutam o anumita tematica.

Cuibul Berzelor: Mai exact, ce fel de coaching faci?

Alina Ioana Pop: Life coaching – pentru mine “life” incorporeaza tot, fie ca e vorba de tematici legate de cariera, familie, timp liber, gestionarea timpului, toate sunt ale noastre, ale vietii noastre.

De asemenea, prin prisma experientei de 15 ani in resurse umane mai fac din cand in cand si mentoring pe zona de cariera/organizational.

Cuibul Berzelor: Cum se leaga pasiunea ta pentru coaching cu comunitatea Cuibului?

Alina Ioana Pop: Deocamdata nu as putea sa spun ca exista o relatie intre afacerea mea si comunitate.

Relatia e multa si faina intre mine si comunitate.

Sunt parte din Cuib de peste 5 ani, l-am vazut crescand, am crescut o data cu el, am simtit sprijinul si am acordat sprijin cand am putut.

Sunt in continuare uimita si recunoscatoare pentru diferenta intre aceasta comunitate si orice alte grupuri (mai ales de mamici pe FB).

Am creat prietenii faine, legaturi, am gasit info foarte specifice, de multe ori mai bune decat “what google gives”.

Ce simt ca poate sa-mi dea comunitatea este expunere catre o gramada de oameni faini, care poate ar fi interesati de ce pot eu sa ofer.

Ce as putea oferi comunitatii ar fi rezultatele muncii mele, adica oameni si mai faini, mai siguri pe ei, mai organizati, mai centrati, mai…[insert wishful thinking here] 🙂

Alina Ioana Pop life coach Cluj

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns