Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
Bebe 7 luni – Scrisoare pentru el
bebe de 7 luni

Bebe 7 luni – Scrisoare pentru el

Bebe are 7 luni

Scrisoare către bebele nostru

 

Dragul nostru bebeluș, din când în când dorim să îți reamintim că, așa cum lumea are 7 minuni, așa și tu ești minunea noastră din ultimele 7 luni.

Îți mulțumim pentru diminețile jucăușe, pentru nopțile cu somn de câteva ore, pentru fiecare joc de-al tău și fiecare silabă rostită.

Îți mulțumim pentru răbdarea din momentele în care mami trage aer în piept preț de câteva secunde, pentru momentele în care bați din palme când ajunge tati acasă, pentru momentele în care le râzi jucăuș bunicilor.

Pentru minutele în care plângi și îți suntem alinare, pentru că ne arăți ce important este să încerci din nou, și din nou, și din nou.

Ai parte de multe schimbări și sperăm că îți plac legumele la abur și fructele pe care le cumpărăm cu grijă, spălându-le împreună.

Și, cel puțin 7 minuni trăim în această perioadă, iar peste ani, ne-ar fi drag să știi și tu parte din aceste momente:

  • Acum încerci să te ridici în genunchi, cu sprijin, și râzi zgomotos când îți iese din prima, din a doua, din a treia încercare…
  • Mai că încerci și mersul în patru labe, pornești preț de câțiva pași, și pentru noi, e o dovadă clară că te pregătești cu drag să descoperi lumea și mai mult, sprijinindu-te de tine însuți.
  • Mănânci și ești curios, descoperi textura preparatelor pe care le ai în față și ești adorabil când iei cu mânuța ta hrana care să îți fie de folos pentru următoarele 2-3 ore. Și cum stai deja în funduleț, drept, hotărât, ne faci să conștientizăm ce mult te dezvolți de la o zi la alta. Te-ai uitat pentru prima dată după linguriță când aceasta a căzut, fix la 7 luni.
  • Știm că poate apărea anxietatea de separare în această perioadă. Și tocmai de aceea, amândoi, atât mami, cât și tati, te anunțăm când plecăm de lângă tine, chiar și când mergem până în camera cealaltă, și te asigurăm că vom reveni. Când suntem din nou lângă tine, îți spunem că ne-am întors. Ca să simți și tu echilibru și să îți dezvolți încrederea în noi. Căci suntem aici.
  • Știm că înțelegi prea bine că noi suntem mama și tata, iar ceilalți omuleți care apar prin jurul tău îți sunt mai puțini cunoscuți și poate uneori te sperie prezența lor. Îți dăm timp să te obișnuiești cu ei, să îi percepi ca prietenii tăi, nu doar ca prietenii noștri.
  • Îți ies dințișorii și suntem aici, pui drag, să te împrietenim cu ei.
  • Zici „aaa” când vrei ceva, plângi dacă îți luăm o jucărie din mână, iar dacă ți-o dăm înapoi, ești din nou fericit, semn că ne arăți deja ceea ce îți dorești. Și da, nu e vis, ai zis primul și neuitatul „ma”. Am adăugat zâmbind și lăcrimând următorul „ma”, ca să știi că noi, împreună, suntem un întreg.

Și nu toate clipele sunt feerice, dar cele de mai sus ne fac pe deplin să zicem: „da, merită fiecare clipă pe care poate cei din exterior o văd ca pe un sacrificiu și care este, de fapt, o apropiere între noi, minunea noastră din ultimele 7 luni.”

 

bebelus de 7 luni

Surse fotografii: BatzKids

Distribuie

Lasă un răspuns