Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
“Berzele cresc puii de cuc” – acţiune civică din comunitatea Cuibul Berzelor
Berzele cresc puii de cuc 2

“Berzele cresc puii de cuc” – acţiune civică din comunitatea Cuibul Berzelor

Unora – multora! – le lipseşte cu disperare fix ceea ce ne prisoseşte nouă în mod enervant.

Hăinuţe, încălţăminte, jucării. Aşa că ne-am întrebat ce-ar fi să ieşim în mod constant din comunitatea Cuibului pentru a da o mână de ajutor copiilor oropsiţi? Celor care n-au avut norocul copiilor noştri şi care sunt crescuţi de asistentele maternale. Puilor de cuc…

Deşi ea însăşi în concediu de creştere a copilului, una dintre bărzuţe a pus mâna pe telefon şi-a obţinut de la colegele ei de la Centrul Judeţean de Intervenţie pentru Copilul Abuzat informaţii despre copii aflaţi în grija asistentelor maternale din judeţ.

Pentru ca micile daruri să fie cât mai utile, le-am cerut mamelor de împrumut câteva informaţii despre cei mici: vârsta, preferinţele, nevoile de învăţare.

Şi, fără a face mari eforturi financiare, mai multe mame din comunitate au ales să dea o viaţă nouă lucrurilor folosite de copiii lor.

Pachetele dedicate fiecăruia din cei 10 copii au fost ambalate de berzele care i-au adoptat de la distanţă, etichetate şi duse vineri, 24 noiembrie, la întâlnirea de la Centrul Judeţean de Intervenţie pentru Copilul Abuzat din Cluj-Napoca, str. Avram Iancu 56.

Micuţii, însoţiţi de asistentele maternale, s-au bucurat să se joace împreună şi să descopere surprizele din pachet.

Acţiunea aceasta nu schimbă lumea. Nici măcar nu schimbă definitiv viaţa cuiva.

Puii de cuc vor creşte mai mari decât bluzele ori cărticelele pentru învăţarea culorilor şi vor continua să aibă mai puţin decât cei crescuţi de părinţii lor.

Dar gestul acesta vine să întărească în comunitate firescul împărtăşirii, al solidarităţii, al compasiunii.

Şi va face parte din educaţia unei generaţii de pui de berze, care vor considera la fel de firesc să întindă o mână puilor de cuc, indiferent de vârsta lor.

Berzele cresc puii de cuc 2

Berzele cresc puii de cuc 1

poze actiune civica

Berzele cresc puii de cuc 5

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Te-ar putea interesa