Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Cat costa o nastere ?
urmeaza sa nasc

Cat costa o nastere ?

Citisem astazi un articol nu foarte flatant la adresa noastra, a romanilor, cu accent pe spagile care se dau medicilor pentru a-si face meseria.

Articolul mi se pare un pic extremist, deoarece stiu ca exista si medici care nu doar ca nu cer bani pentru munca lor, ci nici macar nu accepta, in cazul in care cineva le ofera.

O fi niste raritati medicii astia…nu stiu…dar mi se pare gresit sa generalizam.

Strict legat de subiectul nasterii, multe articole au incercat sa ofere un raspuns in cifre la intrebarea ce face si titlul acestei postari.

Cei care ma cunosc si cu care am mai avut aceasta discutie, stiu pozitia mea. Si anume ca eu personal, nu am o problema cu medicii care primesc, atunci cand parintii vor sa le ofere bani.

Am insa o problema cu aceia care conditioneaza actul medical de plicul primit. Asta mi se pare complet lipsit de etica, moralitate si bun simt!

Este pe undeva revoltator cand te gandesti ce salarii mici au pe hartie medicii, in conditiile in care viata noastra sau a bebelusilor nostri poate sta in mainile lor.

Si numai cand ne gandim la numarul de ani pe care ei i-au petrecut in scoala, astfel incat sa fie cat mai bine pregatiti pentru a salva uneori chiar si vieti.

De aceea nu ma deranjeaza ideea de a primi.

Nu consider ca TREBUIE sa “cotizam” cu totii. Nici poveste! Este perfect ok ca atunci cand mergem in spital cu o problema, sa putem pleca de acolo rezolvati si sanatosi si fara sa fi scos nici un leu din buzunar.

Nu trebuie sa ne simtim sub nici o forma obligati sa platim pentru niste servicii care in mod normal trebuie sa fie gratuite, ca doar platim destul la contributiile de sanatate, nu? Dar daca ne dorim sa rasplatim in mod deosebit medicul care si-a facut meseria bine si complet dezinteresat, este alegerea noastra…

Cum spuneam insa si mai sus, daca serviciile oferite sunt conditionate de banii primiti, atunci e o situatie umilitoare, jenanta, graznica si de condamnat! Indiferent ca vorbim de amabilitatea personalului medical, de profesionalismul lor sau de disponibilitatea lor, acestea toate sunt drepturi ale noastre, ale pacientilor.

Si asa ajung din nou la drepturile pacientilor…cred ca e timpul sa cunoastem aceste drepturi, pentru a putea lua decizii in cunostinta de cauza!

Iar ca sa raspund la intrebarea din titlu, nasterea costa exact atata cat vrem noi sa coste 🙂 In sensul ca, o nastere acasa sau intr-un spital de stat poate sa nu coste nimic daca nu vrem sa cotizam nimic, putem sa nastem intr-un spital si sa alegem sa oferim ceva personalului medical ce ne ingrijeste, putem alege sa nastem intr-o clinica privata si sa platim suma ceruta de ei si pe care o stim din timp.

Bineinteles, acest raspuns este unul oarecum  idealist, in ciuda realitatii care poate sa ne dea in cap in secunda doi si sa ne arate ca nu-i dupa noi…Asadar…voi pe care varianta ati mers sau urmeaza sa mergeti?

Distribuie

Lasă un răspuns