Coș

No products in the cart.

>
>
Curs Prim Ajutor SMURD

Curs Prim Ajutor SMURD

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

De ce să ajungi în situații limită și să nu știi cum să reacționezi, când poți să previi sau să tratezi cu calm și cu atenție orice eveniment neprevăzut?

La Cuib înveți ce să faci, cum să faci și când să acționezi pentru diferite situații care pot apărea din primele zile ale bebelușului tău, și continuă pe parcursul copilăriei pline de aventuri. În plus, afli cum să reacționezi în orice situație, chiar si cu un adult, căci uneori astfel poți salva vieți.

P2 1

Acest curs poate fi parcurs de părinți (și/sau bunici sau bone) încă din timpul sarcinii, pentru a fi pregătiți în orice situație, dar și în perioada bebelușiei, și chiar și după. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!

Cursul se va desfășura la Biblioteca Județeană “Octavian Goga”, Calea Dorobanților 104, sala Media.

Cursul este susținut de personal SMURD cu peste 15 ani de experiența practică în gărzi și este bazat pe cele mai recente protocoale europene în domeniul medicinei de urgență.

2 ședințe a câte 3 ore: 9:00-12:00 prima parte, 14:00-17:00 a doua parte. În total va fi nevoie să aloci 6 ore pentru a învăța să te descurci în orice situație care poate apărea în orice moment al zilei!

  • Te antrenezi cu calm pentru a fi pregătit/a să-i dai încă o dată viața copilului tău!
  • Vei afla, mai degrabă cum se acordă primul ajutor, cum să procedezi în funcție de situație și ce anume să faci.
  • Vei avea ocazia să exersezi practic pe 3 tipuri de manechine: bebeluș, copil, adult.
  • Vei știi cum să alcătuiești și să folosești o trusă de prim-ajutor.
  • Vei știi în ce ordine trebuie să urmezi pașii în funcție de situația întâlnită. Cel mai important este să știi cum să reacționezi, să nu intri în panică.
  • Mai mult decât atât, vei învăța cum să previi agravarea stării copilului în diferite cazuri.
  • Înțelegând exact ceea ce se întâmplă cu copilul vostru în momente critice, vei știi cum să reacționezi, fără să pierzi clipe prețioase atunci când copilul are nevoie.
  • Pont: Pregătește o listă cu întrebări, iar colegii noștri te vor ajuta cu răspunsurile.

Ce cuprinde cursul:

KIT de calm și recomandări medicale

În cadrul cursului, te vei familiariza cu:

1. lanțul supraviețuirii și comunicarea cu 112.
2. aplicarea corectă a manevrei Heimlich, utilă pentru un copil înecat cu mâncare sau mici obiecte ingerate accidental.
3. acordarea de îngrijiri în caz de febra mare la copii, mai ales în caz de febra convulsivă, în hipotermie, arsuri, înec, mușcături, șoc anafilactic.
4. tehnicile de folosit în caz de traume ale copiilor rezultate din căderi de la înălțime, fracturi, hemoragii.
5. componența și utilizarea corectă a trusei.
6. exersarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară și a celor de imobilizare a membrelor cu atele, tehnici de bandajare, mobilizări bloc.
7. sindromul de moarte subită la bebeluși și metode moderne de prevenire a ei.
8. cele mai frecvente intoxicații cu medicamente fără prescripție medicală.
9. traumatisme ale capului, ale coloanei cervicale și spinale, ale membrelor și părților moi la bebeluși, copii și adulți

Nu pierde clipe prețioase atunci când copilul are nevoie de ele!

Înțelegând exact ceea ce se întâmplă cu copilul vostru în momente critice, vei știi cum să reacționezi, care sunt primele măsuri de ajutor pentru copilul tău, care trebuie luate imediat, până la sosirea ambulanței, și care pot face diferența între viață și moarte. Pregătește-te să devii salvatorul copilului tău!

P3

Nu pierde clipe pretioase atunci cand copilul are nevoie de ele!

P3

Intelegand exact ceea ce se intampla cu copilul vostru in momente critice, vei stii cum sa reactionezi, care sunt primele masuri de ajutor pentru copilul tau, care trebuie luate imediat, pana la sosirea ambulantei, si care pot face diferenta intre viata si moarte. Pregateste-te sa devii salvatorul copilului tau!

Întrebări frecvente

Un curs de prim ajutor este un curs care îi învață pe participanți cum să ofere îngrijiri și ajutor rapid unei persoane care este rănită sau care începe să se simtă rău subit.

La un curs de prim-ajutor vei învață cum să evaluezi o situație de urgență, cum să recunoști semne și simptome ale diferitelor răni sau boli și cum să oferi ajutor adecvat până când ajunge o echipa medicala la fața locului. De asemenea, vei învață cum să aplici tehnici de salvare a vieții, precum CPR.

La Cuibul Berzelor, cursul durează aproximativ 6 ore și este susținut de medici de la SMURD.

Participând la un curs de prim-ajutor, afli informații  utile și iți dezvolți abilitățile necesare pentru a răspunde prompt și eficient în situații de urgență. Acest lucru poate să salveze vieți uneori și să reducă riscul complicațiilor. Majoritatea participanților (părinți, bunici, bone) participă la acest curs atât dintr-un simț de responsabilitate civică, cât și din dorința de a evita situații de panică, teamă sau lipsă de soluții în cazul în care copiii lor (sau cei aflați în grija lor) se confruntă cu situații riscante pentru sănătatea lor (accidente, înec, înec cu alimente, fracturi, arsuri, etc)

În plus, acesta este un curs care poate servi și celor care urmează să se angajeze pe poziții care necesită informațiile legate de oferirea primului ajutor la muncă, întrucât se eliberează o diploma la finalul cursului.  

Noi considerăm că dezvoltarea abilităților necesare pentru a putea interveni prompt și eficient în situații de urgență, necesită prezența fizică și exersarea măsurilor învățate pe manechine. La Cuibul Berzelor, medicii de la SMURD vin cu manechine de bebeluș, copil și adult, iar participanții sunt implicați activ pe durata cursului. Iar acest lucru nu este posibil online.

 

Sigur că da. Foarte mulți participanți sunt încurajați de firmele la care lucrează să participe la acest tip de pregătire, fie că sunt viitori părinți, părinți sau îngrijitori. Și, nu în ultimul rând, chiar si în calitate de angajat, e important să poți oferi primul ajutor atunci când el este necesar. Nu de puține ori, chiar angajatorii suportă costurile acestui curs pentru angajații lor. 

La Cuibul Berzelor am ajutat mii de părinți ca tine!