Cursul de Diversificare și Autodiversificare este un curs despre sănătate prin alimentație, mai presus de orice
Recomandarea noastră este ca acest curs sa fie parcurs de părinți atunci cand bebe are între 4-6 luni!
La acest curs online poate participa oricine, din țară sau din diaspora. Indiferent de opțiunile alimentare (de exemplu: regim ovo-lacto-vegetarian, vegetarian) sau de nevoile specifice ale copilului (de exemplu, alergii alimentare) urmăm recomandările marilor asociații și societăți de nutriție pediatrică și OMS, și aducem informații complete și complexe, care vă vor ajuta să vă pregătiți de acest pas important din viața bebelușului vostru.
Medic primar pediatru Dr. Ana Ștefănescu, cunoscută și ca Doctorița de copii. Un medic empatic cu peste 10 ani experiență de lucru cu părinții, atât în cabinet, când tratează copilașii, cât și în cadrul cursurilor și workshopurilor pe care le susține. Ea susține importanța echilibrului în alimentație și oferă sfaturi practice ușor de aplicat și menținut!
- Crearea unei relații sănătoase cu mâncarea: Pentru copii, mâncarea e mult mai mult decât hrana – este combustibil pentru trup și energie pentru minte! Stă în puterea noastră să pregătim mâncare sănătoasă pentru bebeluși și să le alimentăm o relație sănătoasă cu mâncarea.
- Un context în care poți să adresezi întrebări unui medic pediatru
- Un Suport de curs cu design prietenos, digital și printabil, cu informații esențiale structurate, practice, ușor de aplicat (vezi mai jos ce cuprinde Suportul de curs).
Bonus: Idei de rețete + Meniuri + Ghid de rețete pentru diverse situații care cer atenție suplimentară la alimentați
Ce cuprinde cursul:
1/ Ce cuprinde cursul
În cele 4 ore de curs de diversificare și auto-diversificare vom răspunde tuturor întrebărilor legate de trecerea de la hrănirea cu lapte la mâncarea solidă pentru bebeluși și vom vorbi despre:
- evoluția sistemului digestiv al sugarilor
- vârsta optimă pentru introducerea mâncării solide
- schema de diversificare clasică recomandată pentru masa de dimineață, de prânz și masa de seară a bebelușului
- cele mai importante principii ale autodiversificării sau ale Baby-Led Weaning (BLW)
- alimentația copiilor cu diverse alergii alimentare
- alcătuirea unui plan de rețete de mâncare și a unui program de mese diversificat pentru bebeluș, care să-i asigure toți nutrienții necesari
- opțiunile alimentare asociate cu regimul ovo-lacto-vegetarian și vegetarian la copii și recomandările marilor asociații și societăți de nutriție pediatrică
- aportul de nutrienți și vitamine al diverselor alimente
- importanța și rolul continuării alăptării cât mai mult după începerea diversificării
- miturile referitoare la necesitatea suplimentării alimentației cu lapte praf
- durata perioadei în care oferim celor mici șansa de a se familiariza cu alimentele
- necesitatea respectării senzației de foame și de sațietate a copiilor, cu care cei mici sunt familiarizați încă de mici, mai ales dacă au fost alăptați la cerere
- importanța conștientizării și implicării active a copiilor în timpul meselor, ca metoda de prevenție a tulburărilor alimentare
- schimbarea obiceiurilor alimentare ale adulților, integrarea copiilor în mesele de familie și tranziția tuturor spre un stil de viață mai sănătos
2/ KIT de prim-ajutor nutrițional
Ce vei găsi în suportul de curs:
- Sfaturi pentru un început echilibrat
- Accesorii necesare
- Cantități recomandate
- Legume
- Fructe
- Cereale
- Leguminoase
- Lactate
- Ouă/Carne
- Alte alimente
- Recomandări de combinații între alimente
- Lichide
- Condimente
- Exemplu de schemă de introducere treptată
- Idei de rețete
- Idei de meniuri
- Situații speciale
Însoțește-ți copilul într-una din nenumăratele lui experiențe de descoperire a lumii.
Cursul nostru de diversificare și auto-diversificare sintetizează argumentele științifice ale unui medic, ale unui consultant în alăptare, ale unui nutriționist și unui psiholog, și îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe împreună cu cel mic o călătorie culinară care să le rămână în amintire ca gustul copilăriei!
Insoteste-ti copilul intr-una din nenumaratele lui experienţe de descoperire a lumii.
Cursul nostru de diversificare si auto-diversificare sintetizeaza argumentele stiintifice ale unui medic, ale unui consultant in alaptare, ale unui nutritionist si unui psiholog, si iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru a incepe impreuna cu cel mic o calatorie culinara care sa le ramana in amintire ca gustul copilariei!
Întrebări frecvente
Diversificarea este procesul de a introduce progresiv alimente solide în alimentația bebelușului, realizând astfel tranziția de la laptele matern sau hrănirea exclusiva cu lapte praf la diverse alimente.
Un curs de diversificare ajută părinții să introducă alimente solide în hrana bebelușului, într-un mod sigur și sănătos. Printre temele atinse sunt și momentul optim pentru a începe diversificarea, cu ce alimente e recomandat sa se înceapă și cum sa fie ele servite celui mic.
E recomandat să participați la cursul de diversificare cu câteva luni înainte de a începe efectiv procesul de a introduce alimentele solide în hrana bebelușului. În felul acesta o sa ai timp suficient pentru a te pregăti și a aborda această noua etapă cu încredere.
Într-un curs de diversificare vei învăța despre semne specifice care iți arată că bebelușul tău e pregătit pentru această nouă etapă, cu ce alimente să începi, cum să le pregătești și să i le oferi și chiar și cum să previi înecul sau alergiile alimentare.
Pe lângă faptul că vei afla cum să abordezi această etapă într-un mod foarte concret și practic, ținând cont de cele mai recente recomandări științifice, procesul de diversificare poate fi provocator uneori. Iar un curs de diversificare te va pregăti pentru eventualele dificultăți și îți va dezvolta încrederea în capacitatea ta de a-ți diversifica bebelușul in cel mai plăcut și sănătos mod pentru întreaga familie.
La Cuibul Berzelor am ajutat mii de părinți ca tine!
Ah..și principiile nutriționale prezentate mi-au deschis ochii și m-au determinat să fac schimbări inclusiv în dieta mea.
Acest curs a adus claritate. Soțul meu și cu mine eram în conflict în legătură cu ce ar trebui să alegem, când și cum să începem. Acum e totul clar pentru amândoi, am ales metoda de auto-diversificare. Iar modul în care ați prezentat informațiile a fost foarte fain, știți să explicați foarte bine informațiile, și mai ales felul cum ați argumentat toate ideile. Așa aș tot face cursuri. Atât mie, cât și soțului meu, ne-a plăcut tare mult. Mulțumim!!
Ăsta a fost cel mai minunat dar cu care am plecat: relaxarea. Recomand însă cursul cu căldură și pentru informațiile științifice oferite despre cele două moduri de abordare a diversificării și pentru detaliile practice venite din experiența de medic specialist pediatru a Anei Ștefănescu.
Recomand mai ales din prisma cuplurilor la primul copil, pe noi ne-au ajutat enorm și ne-au dat încredere, am simțit că nu pornim chiar de la zero. În afară de soluții practice la situații cu care nu ne-am mai confruntat am dat și de o comunitate caldă.
Cursul a fost foarte util, am aflat multe lucruri noi sau ne-ați reîmprospatat lucruri pe care le știm dar parcă avem nevoie să ni le spună cineva avizat din când în când. Ce ne-a impresionat cel mai mult este că ne-ați oferit o perspectiva a unui stil de viață, nu doar despre alimente, ce ingerăm și atât. Ce să mai... Ne-a plăcut teribil și v-am tot pomenit în această după-masă.
Consider că cele învățate aici sunt principalul motiv pentru care, la un an de când am început diversificarea, încă nu am alergat după copil cu lingurița pentru a-l convinge să mai mănânce un pic 🙂
S-a dovedit că încrederea și relaxarea pe care ne-a oferit-o Ana Ștefănescu, alaturi de un ghid pt prima perioada, a fost exact ceea ce avem nevoie pentru că lucrurile să meargă excelent de la început. Recomand cursul de Diversificare cu drag!