Coș

No products in the cart.

>
>
More than Lamaze: Curs integral de pregătire pentru travaliu, naștere și îngrijire post-partum

More than Lamaze: Curs integral de pregătire pentru travaliu, naștere și îngrijire post-partum

750,00 lei

 lei

Pregătirea pentru rolul de părinte vine cu un amalgam de trăiri unice, însă un ajutor profesionist și specializat va face întotdeauna diferența în aventura plină de dragoste ce urmează celor 9 luni de așteptare

2

Recomandarea noastră este ca acesta să fie făcut în ultimul trimestru de sarcină, respectiv să fie început oricând între săptămânile 28 și 34 sarcină..

Recomandarea noastră este ca acesta să fie făcut în ultimul trimestru de sarcină

La acest curs online poate participa oricine, din țară sau din diaspora. Indiferent de modalitatea de naștere aleasă sau recomandată: natural, cu epidurală sau prin cezariana, noi suntem pregătiți cu informații complete și complexe, care vă vor ajuta să vă pregătiți de venirea pe lume a celui mic.

La finalul cursului primiți atestatul de puericultură pentru tați, care vă asigură 15 zile suplimentare de concediu paternal plătit.

Începând cu data de 26.08.2022, s-a votat prin hotărâre de urgență, acordarea de 10 zile de concediu paternal plătit taților, la nașterea oricăruia dintre copii, iar în baza atestatului de puericultură se mai primesc încă 5 zile suplimentare de concediu.

 • Acces în comunitatea închisă a Cuibului, unde veți primi suport constant, sfaturi și răspunsuri la orice oră din zi sau din noapte.
 • Este un curs 4 în 1! Lecțiile noastre cuprinzătoare vă pregatesc la toate nivelurile – fizic, mental și emoțional pentru a naviga prin experiența nașterii și parentingului timpuriu. Tu și partenerul tău veți finaliza această clasă simțindu-vă entuziasmați, încrezători și pregătiți pentru nașterea și copilului vostru!
 • Am menționat deja de cele 15 zile libere plătite?

Cursul integral este alcătuit din 2 părți, după cum urmează:

1/ Materiale de pregătire

O serie de 9 lecții tematice pre-înregistrate de trainerii noștri, parcurse în ritm propriu de viitorii părinți înainte de începerea cursului live.
 • Anatomia și fiziologia sarcinii
 • Tehnici de respirație Lamaze
 • Pregătirea perineului pentru naștere
 • Exercițiile de elasticizare a ligamentelor și de pregătire a bazinului pentru naștere
 • Hormonii nașterii
 • Pozitionarea bebelușului în burtică
 • Teoriile durerii
 • Planul de naștere
 • Îngrijirea bebelușului – Video practic

2/ Cursul fizic sau online

O serie de 4 întâlniri a câte 2 ore jumătate ce cuprind atât lecții propriu-zise, cât și exerciții practice și sesiuni Q&A unde viitorii părinți găsesc răspuns la orice întrebare.

 • Se poate alege fie participarea fizică  la tot cursul, fie participarea online la tot cursul. Doar trebuie menționată preferința la Note în momentul înscrierii.
 • Travaliul și ultima lună care are 980 de zile – Pe parcursul acestei lecții, povestim despre semnele preliminare de travaliu, contracții, și, poate cel mai important, măsuri de confort în travaliu. În plus, viitorii părinți se familiarizează cu hormonii nașterii și stadiile nașterii, pentru a crea o relație puternică de sprijin între parteneri în acel moment de intensitate hormonală și emoțională maximă. Cunoștințele despre psihologia nașterii și înfruntarea temerilor fac trecerea către cel mai important moment, nașterea.
 • Planul de naștere și experiența nașterii – Această lecție începe cu informații prețioase despre pozițiile bebelușului și ce este de făcut în cazul în care fătul este întors în burtică. Vă ajutăm să pregătiți planul de naștere propriu și personal, și includem o listă completă pentru bagajul de maternitate. Dilatația, expulzia, adrenalina, tăierea cordonului ombilical și expulzia placentei sunt subiecte foarte importante pe care le prezentăm părinților într-un mod accesibil, cu toate ramificațiile fizice, medicale și psihologice ale acestora.
 • Intervențiile medicale și comunicarea cu personalul medical – Aducem la cunoștință terminologia de spital, pentru ca părinții să poată să aibă o comunicare deschisă și eficientă cu personalul medical în timpul nașterii!  Introducem noțiunile de epidurală, cezariană, epiziotomie, inducție și monitorizare corectă, pentru ca mama să poată lua decizii informate dintr-un spațiu de încredere și cunoștințe solide, atât înainte de naștere, cât și în timpul unor situații imprevizibile ce pot apărea. Aceste cunoștințe ajută și partenerul să se poată implica în timpul nașterii cu înțelegere, rațiune și empatie. 
 • Psihologia post-partum și alăptarea – Această lecție începe prin prezentarea anatomiei și fiziologiei post-partum, de la momentul imediat de după naștere până la acomodarea de acasă. Discutăm despre schimbările prin care trece corpul mamei, dar și despre emoțiile și psihologia post-partum. Înțelegem influența pe care experienței nașterii o are asupra cuplului, dar și asupra conectării cu noul membru al familiei. Încheiem această lecție cu noțiuni fundamentale ce țin de alăptare: atașarea în timpul alăptării, înfundarea sau blocarea canalelor, poziția în timpul alăptării, consistența laptelui, subliniind importanța sprijinului specializat în alăptare.
 • Îngrijirea bebelușului – Al patrulea trimestru reprezintă începutul celei mai magice perioade din perioada unor părinți, momentul în care își cunosc copilul și explorează relația cu acesta. Subliniem rolul Scorului APGAR în îngrijirea bebelușului, discutăm despre îngrijirea cordonului ombilical și ajutăm părinții să se pregătească pentru problemele frecvente ale nou-născuților: icterul neonatal, regurgitația, tranzitul intestinal, dermatita seboreică, respiprația, colicile. Lăsăm pentru finalul cursului subiectele cele mai așteptate: somnul, îmbrăcămintea (conform OMS, căci alegerile vestimentare drăgălașe vă aparțin), temperatura, plânsul și băița.

Un nou început, o nouă inimioară care bate, noi sentimente, noi emoții.

Cursul More than Lamaze este un curs de auto-cunoaștere, mai presus de orice

3

Un nou început, o nouă inimioară care bate, noi sentimente, noi emoții.

3

Cursul More than Lamaze este un curs de auto-cunoaștere, mai presus de orice

Întrebări frecvente

Cursul “More than Lamaze” de la Cuibul Berzelor are obiectivul de a oferi părinților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea grija de bebelușii lor. Acest curs acoperă o gama largă de subiecte legate de îngrijirea bebelușului, precum hrănirea lui, somnul bebelușului, schimbatul scutecului, băița bebelușului și elemente de siguranță.

La cursul “More than Lamaze” de la Cuibul Berzelor te vei pregăti pentru orice tip de naștere, fie ea naștere naturală, naștere cu epidurală sau naștere prin cezariană. Te vei familiariza cu cele mai frecvente intervenții medicale din sfera nașterii, astfel încât să fii pregătită pentru orice vei întâlni cu experiența ta. În plus, o lecție întreagă este dedicată alăptării și conectării cu cel mic. Iar la ultima lecție vei învață despre îngrijirea de baza a bebelușului, precum cum să-l hrănești, cum sa îi schimbi scutecul, cum să-i faci băița bebelușului sau cum să-l liniștești. Cursul acoperă și elemente ce țin de dezvoltarea bebelușului, somnul său și elemente de siguranță. 

Cel mai bine ar fi să începeți cursul ‘More than Lamaze” între 28 și 34 săptămâni de sarcină. Motivul este simplu. În primul rând, dacă îl începeți mai repede, o parte din informație se va pierde, căci se știe că memoria în sarcină nu e chiar grozavă. Pe de altă parte, în primele două trimestre de sarcină încă nu conștientizați pe deplin modificările prin care treceți, iar momentul travaliului și al nașterii este destul de departe de gândurile voastre.

Participând în intervalul 28-34 de sarcină veți fi pregătiți pentru a vă aduce pe lume bebelușului și veți avea deja la îndemână cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea grija de el. 

Da, bineînțeles. Cursul “More than Lamaze” online de la Cuibul Berzelor vă oferă flexibilitatea de a vă pregăti în ritmul vostru și de oriunde v-ați afla.

Dincolo de experiența fizică, nașterea este și o experiență profund emoțională.

Abordarea noastră ține cont de:

Informația pe care o transmitem la cursuri: se bazează în totalitate pe studii și pe cele mai recente recomandări în domeniu, asigurând astfel o informare corectă, care alături de prevenție reprezintă cheia unor rezultate excelente.
Pregatirea psiho-emoțională: Atât travaliul, cât și nașterea, necesită multă pregătire la nivel mental, fizic și emoțional
Comunicarea cu echipa medicală: De multe ori medicii nu reușesc să dedice suficient timp oferirii de informații detaliate, focusul lor fiind în mare parte pe problemele strict medicale. De aceea, este bine să fiți pregătiți cu termenii de specialitate, pentru a putea lua decizii informate în momente cheie.
Încredere: Nașterea este o experiență profund transformatoare, în care vrem să intrăm nu doar cu informație corectă, cât și cu un mindset potrivit, asfel încât să putem întâmpina cu încredere orice va fi să ne aducă în cale această experiență.

Acest curs prenatal concentrat se poate face și în varianta de 1-la-1 pentru părinții care preferă asta și se poate face și în limba engleză. Costul cursului privat este de 1000 de lei și durează 4 ore. Pentru detalii și înscriere luați legătura cu noi, fie pe mail la adresa info@cuibulberzelor.ro, fie telefonic la numărul 0742.811865.

This intensive prenatal course can also be done 1-on-1 for the parents who wish this and it can also be done in English. The private course costs 1000 lei and lasts 4 hours. For details and registrations contact us through mail at info@cuibulberzelor.ro or by phone at 0742.811865.

La Cuibul Berzelor am ajutat mii de părinți ca tine!

Comunitatea noastră te așteaptă!

Vei găsi mereu sprijin, sfaturi, bucurie sau ajutor în comunitatea noastră diversă de bărzuțe.