Alăptarea e cel mai natural și uimitor mod de a-ți hrăni copilul și de a crea o legătură cu el!
Deși este un proces natural, multe mame și viitoare mame își fac griji că nu își vor putea alăpta copilul așa cum își doresc, că va fi un proces dureros, că nu vor avea suficient lapte, sau că nu vor ști cum să verifice dacă nou-născutul este hrănit corespunzător. Dacă te numeri printre ele, acest curs este pentru tine (și bebe)!


Cele peste 3 ore de material sunt împărțite în lecții scurte, ușor de urmat, pe care le poți urmări în ritmul tău, din confortul propriei case.
Cursul rămâne disponibil timp de 1 lună de la înscriere: astfel încât să poți consulta videoclipurile oricând și oriunde ai nevoie de ele!
Maria Mermezan, psiholog, educator prenatal certificat Lamaze, consultant în alăptare și mama a trei copii.
Cu experiență de peste 10 ani în consiliere în alăptare, Maria combină cunoștințele bogate cu empatia față de nevoile mamelor, pentru a crea un curs complet care oferă atât informații corecte, cât și încrederea și susținerea de care mamele au atât de multă nevoie în această călătorie de conectare, iubire și hrană!
- Alăptare cu succes: alăptarea poate fi o provocare, mai ales în primele zile. Cursul nostru înregistrat vă poate ajuta să învățați tehnici adecvate de alăptare, să remediați eventualele blocaje (cantitatea scăzută de lapte, durerea de mamelon sau dificultăți de atașare a bebelușului la sân) și să aveți parte de experiența de alăptare care funcționează pentru voi și bebe.
- Alăptare cu blândețe: Alăptarea poate fi o experiență emoțională pentru multe mame. De aceea, cursul Mariei este o gură de aer proaspăt într-o mare de informații greu de navigat. Informațiile de aur vin întotdeauna însoțite de empatia, încurajarea, sprijinul emoțional și psihologic de care aveți nevoie pentru a transforma aceste momente de hrană și conectare în amintiri minunate pentru toată viața.
Pregătirea pentru alăptare nu se face frecând sfârcurile cu un prosop aspru, ca să se-nvețe cu durerea. Ci cu un curs care îți explică tot ce trebuie să știi pentru ca alăptarea să fie o amintire a legăturii unice și a momentelor efemere de conectare dintre tine și puiul tău.
Fiziologia lactației
- Sânul și glanda mamară
- Hormonii implicați în alăptare
- Reflexul de ejecție a laptelui
- Tipuri de lapte
- Specificități ale sânului – Tipuri de mamelon
- Mecanismul suptului la sân – Suptul activ și monitorizarea suptului
- Atașarea corectă la sân
Aspecte ale alăptării
- Cum știu că am lapte?
- Lactație insuficientă și soluții de stimulare și hrănire
- Hiperlactația și incidențe ale alăptării
- Mulsul sânului (Pomparea? Muls sună cam prea informațional și nu profi/medical)
- Factori ce împiedică atașarea corectă – fren restrictiv
- Alăptarea după începerea diversificării
- Perspective vis-a-vis de înțărcare
- Somnul copilului alăptat
Pregătirea psiho-emoțională și fizică pentru alăptare
- Ora magică
- Beneficiile alăptării pentru bebe și pentru mamă
- Mituri Skin-to-Skin
- Mituri în alăptare
- Care e relația dintre starea emoțională și psihologică a mamei și alăptarea
- Cum nașterea și intervențiile medicale pot influența alăptarea
- Alimentația mamei în alăptare
- Bolile mamei – medicația și alăptarea
Provocări în alăptare și cum pot fi ele depășite
- Ragade
- Canale înfundate
- Mastite
- Abces
- Provocări suplimentare posibile în alaptare (diareea postprandiala, colicile la bebeluș, micoza mamelonului, edemul mamelonar, Milk blister (perla de lapte)
Alăptarea este mai mult decât o modalitate de a hrăni bebelușul; este o legătură care se formează între o mamă și copilul ei, o conexiune care nu poate fi reprodusă sau înlocuită.
Cursul de alăptare oferă sprijinul informațional, emoțional și psihologic de care mamele au nevoie pentru a se bucura de procesul alăptării, de sentimentele de apropiere, căldură și confort pe care doar ele le poate oferi. Este o sursă de hrană și imunitate care contribuie la o viață sănătoasă și fericită a bebelușilor, dar și o sursă de putere care le reamintește mamelor de magia corpului lor!



Alăptarea este mai mult decât o modalitate de a hrăni bebelușul; este o legătură care se formează între o mamă și copilul ei, o conexiune care nu poate fi reprodusă sau înlocuită.



Împreună vom povesti despre planul de naștere, încurajând de asemenea comunicarea deschisă atât cu echipa medicală, cât și cu partenerul – toate acestea pentru a avea o experiență frumoasă în deschiderea acestui minunat capitol din viața unei familii.
Întrebări frecvente
Un curs de pregatire pentru alăptare urmărește să învețe viitoarele mame despre beneficiile alăptării, cum sa se pregătească pentru alăptare și cum sa depășească provocările ce ar putea sa apăra în alăptare.
Este recomandat sa te înscrii la un curs de alăptare în ultimul trimestru de sarcina, căci în acest fel vei avea timp suficient sa te pregatesti adecvat pentru acest moment, înainte de a se naște bebelușul.
La un curs de alaptare vei învață despre beneficiile alăptării, despre cum sa pornești cu dreptul în alăptare, despre poziții de alăptare și cum sa iti atașezi corect bebelușul la sân, cum sa iti menții lactatia și cum sa depășești cele mai frecvente provocări, precum angorjarea sânilor, ragadele mameloanelor sau canalele înfundate sau mastita.
Da, noi chiar încurajăm participarea taților la acest curs, căci în felul acesta vor știi cum sa o sprijine și să o încurajeze pe mama în timpul acestei călătorii numita alăptare. În plus, fiind un curs care se parcurge în ritm propriu, va fi mai ușor să găsiți timpul potrivit amândurora pentru a-l parcurge amândoi.
Deși nu e obligatoriu sa faci un curs de pregătire pentru alăptare, acesta poate sa îți ofere informații valoroase și sprijin în a avea o experiență de alăptare cât mai buna. Alăptarea poate fi dificila uneori, iar participând la un curs de alăptare, vei fi mai pregătită sa intampini potențialele dificultăți și să capeți Încredere în capacitatea ta de a alapta.
Da, cursul de pregătire pentru alăptare de la Cuibul Berzelor se parcurge exclusiv online, fiind un curs pre-înregistrat. În felul acesta, îl poți parcurge în ritm propriu și poți asimila toate informațiile pe îndelete. In plus, poți sa revii la ele și mai târziu, având 6 luni acces la Curs. Iar dacă situația ta particulara o va impune, la Cuib găsești și consultanți în alăptare pregătiți să te ajute practic.