Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
Donatie pentru salonul mamelor de copii prematuri
Donatie in bani si obiecte pentru salonul mamelor de copii prematuri de la Stanca

Donatie pentru salonul mamelor de copii prematuri

Cuprins:

1.CUM A AJUNS COMUNITATEA CUIBULUI BERZELOR SA DONEZE
2.CUM INCURAJEAZA DONATIA ALAPTAREA DE COPII PREMATURI

 

Mamele de copii prematuri sunt internate in maternitate chiar si 3 luni, asteptand ca puii lor sa creasca suficient pentru a pleca acasa.

Salutam faptul ca sistemul medical romanesc le permite prezenta continua si ne aducem contributia la dotarea salonului 14 din maternitatea Stanca destinat mamelor de prematuri cu cele necesare pentru minimul de confort.

Nimeni nu se poate pregati din timp pentru o nastere prematura. Iar daca bagajul de maternitate al unei mame ce locuieste in oras poate fi completat destul de usor, celor care vin din afara orasului, din mediul rural si celor cu venituri mici le este deosebit de greu sa o faca.

Si tuturor le este la fel de greu sa petreaca saptamani in sir in conditiile de spital romanesc.

Cum a ajuns comunitatea cuibului berzelor sa doneze

Uneia dintre mamele care a urmat cursurile noastre i-a fost dat sa inteleaga din propria experienta dificultatile intampinate de mamele de copii prematuri, ramanand internata alaturi de puiul ei timp de 2 luni.

Vorbind comunitatii Cuibului Berzelor despre aceasta experienta, a atras solidaritatea si sprijinul activ al barzutelor, care s-au mobilizat cu donatii in bani si obiecte.

Datorita initiativei ei si solidaritatii altor familii, salonul 14 este acum dotat cu minimul necesar pentru un trai acceptabil in spital – masina de spalat haine, frigider, televizor, cuptor cu microunde, filtru de cafea, fierbator de apa, uscator de par.

cum incurajeaza donatia alaptarea de copii prematuri

Mamele de copii prematuri raman alaturi de puii lor pentru a-i stimula sa lupte pentru viata lor prin conectarea profunda care vine din mirosul, caldura, glasul si atingerea mamei.

Dar si pentru a le putea oferi forma perfecta de nutritie – laptele matern.

Cum alaptarea poate fi o provocare si in cazul nasterilor la termen, pompele de san si sterilizatoarele de biberoane sunt cele mai utile donatii facute cu aceasta ocazie.

Pe langa sprijinul in obiecte, comunitatea barzutelor a adunat peste 3000 de lei, o parte din suma fiind folosita pentru achizitionarea de consumabile esentiale in ingrijirea copiilor prematuri.

Donatia s-a facut prin intermediul Asociatiei Parinti Educati de Iubire. care a gestionat tot procesul de colectare si de transfer al bunurilor si sumelor de bani.

Toata mobilizarea noastra de forte ar fi fost inutila daca n-ar fi existat in cadrul maternitatii Stanca medicii neonatologi dr. Daniela Blaga si dr. Camelia Vidra, care au fondat Asociatia Start in Viata tocmai pentru a facilita dotarea prin donatii a sectiei care se ocupa de copii prematuri.

Un uscator de par si-un cuptor cu microunde nu par a fi mare lucru.

Dar pentru mamele care-si insotesc puii prematuri in lungile saptamani spre normalitate sunt luxul suprem!

Ne bucuram ca Asociatia Parintilor Educati de Iubire a facut parte din acest exemplu de solidaritate ce uneste parintii si cadrele medicale, in beneficiul celor mai incercati dintre puiuti – luptatorii copii prematuri.

 

Distribuie

This post has 2 comments

Loredana Peca
22 aug. 2016

Foarte frumos, felicitari Nora si restului echipei! Se mai poate dona? Daca da, unde?

Adina Leustean Samsodean
1 sept. 2016

Multumim Loredana! Lucrurile donate au fost aduse aici la Cuib si duse apoi la maternitate. Orice lucru in plus este bine primit 🙂

Lasă un răspuns

Te-ar putea interesa