Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
Experiențe, conectare, timp special – darurile lunii Decembrie
familia de cracun

Experiențe, conectare, timp special – darurile lunii Decembrie

Ne facem cu toții planuri.

De la prima clipă în care ne dorim un copil, de când este creat, de la primul curs Lamaze, când viitorii părinți sunt întrebați ce așteptări au.

Nu ne naștem părinți, însă pe cât de anevoioasă este această călătorie, pe atât de minunată.

Ne facem planuri despre ce să facem și ce să nu facem din ceea ce vedem în jur.

Ne facem planuri în momentul în care apăsăm butonul de la aparatul foto îndreptat spre copil.

Strângem amintiri, pentru un mâine mai bun, pentru a înțelege că azi suntem aici. În prezent.

Și perioada următoare, acest decembrie ce urmează, mai răcoros dimineața, mai blând după-masa ne învață acea sintagmă pe care o vom tot regăsi în Social Media de „be present, buy present.”

Suntem ca un album foto. Care începe cu o poveste din trecut și care ajunge mereu la „acest moment”. Suntem ca un album foto în care mâine rămân amintirile din zilele, veacurile ce au trecut.

Pe care le creăm prin fiecare „astăzi”.

Cum arătăm bucuria clipei de acum? Cum facem să fim prezenți și ancorați în „azi”? Ne place să credem că tot împreună.

Prin susținerea specialiștilor, de la consultanții în alăptare care ne sunt alături la nevoie, la un apel distanță, la început de drum în 3, la specialiștii care ne ghidează în primii pași ai diversificării sau sunt acolo în caz de urgențe medicale.

De la membrii familiei care ne întreabă cum a trecut noaptea pentru noi și care se interesează dacă azi a vrut bebe să pape păstârnac sau dacă s-a simțit bine la cursul de gimnastică mamă și bebe de la Cuib.

Suntem ca un album foto. Ne vedem ce fericiți am fost Crăciunul trecut, cum am învățat să ne bucurăm de „family time”? Ne vedem ce fericiți suntem azi, când răspundem „da” provocării de a fi „aici”, de a trage aer în piept și a înțelege copilașul puțin mai mofturos în acest început de zi? Anul viitor vom descoperi ce minunate au fost și aceste sărbători ce se apropie, cărora le-am adus o bucățică de trecut, din anii în care iernile erau lungi și zăpada sclipea pe drumuri.

Vom descoperi ce minunate sunt aceste sărbători, când suntem atenți și la cei din jurul nostru, când ne cuibărim în brațele celor dragi, citind o cărticică în familie, la ceas de seară.

Și dacă am menționat anterior o sumă de experiențe de zi cu zi, cum ne raportăm când vine vorba de conectare?

De multe ori nu ne iese acest aspect sau îl amânăm, simțiți și voi la fel? Suntem deconectați din jocul cu cei mici la primul apel de telefon, la faptul că avem de pregătit prânzul, la câte alte lucruri mai avem de făcut…sau pur și simplu, că parcă, uneori chiar și atunci, în acele minunate momente cu copilașul nostru, facem tot noi procesul de ghidare și știm cât de benefic este și pentru ei…„să conducă jocul”.

Cum ar fi ca acele momente magice să se întâmple doar? Să nu le planificăm, doar să le trăim.

Poate decembrie este momentul ideal să fie despre magie.

Despre conectare, timp de calitate și experiențe trăite, fiind prezenți ca mama și ca tată în lumea celor mici.

Pentru că așa, reușim și noi, cei mari, să vedem cât de mult contează „acum” și „aici” peste ani, în vreme ce dăm filă după filă din albumul foto al familiei.

familia de cracun

Sursa fotografie: @happygreylucky

Distribuie

Lasă un răspuns

Te-ar putea interesa