Sunt convinsa ca ai auzit tot ce se poate auzi despre alaptare. De la clasicul “alaptatul doare, e normal” pana la “nu se intampla nimic daca primeste si lapte praf”.
Adevarul este ca aceasta experienta, intocmai ca oricare din cele traite, este una atat de subiectiva incat nu putem pune note de 4 sau de 10 ca la scoala ci putem doar afla mai multe de alte mamici.
Si pentru ca saptamana 1-7 August este dedicata alaptarii intr-un mod universal valabil, adica international, o punem si noi in valoare cum stim mai bine, cu ajutorul dragelor noastre barzute, cursantele de la Lamaze.
Cateva din ele au ales sa impartaseasca cu noi si cu voi experienta nasterii si alaptarii.
Madalina ne spune urmatoarele:
“Cum a început totul?
A fost cezariană la 34 de săptămâni, la cald, și mi se pare că în ziua unu după cezariană am rugat o asistentă să scoată tot lăpticul din ambii mei sâni.
Vreo 3,4ml erau, pe care i-am dus cu mândrie în sticluță la neonatologie să-i dea bebicului meu 🙂 😀
In ziua doi după cezariana a venit Maria Mermezan (consilier in alaptare) și m-a ajutat să mă mulg complet și cred că stimularea corectă a ajutat la întărirea fluxului de lapte.
În ziua a cincea după cezariană l-am primit pe bebe la sân.
S-a atașat frumos, elegant din prima fără nicio dramă in ciuda faptului că era micuț-micuț și mai toată ziua adormit.
Ce aș schimba la toata experienta alaptarii este doar asocierea între alăptat și adormit:) le-as separa.
Intenționez sa alăptez mult și bine, cat timp o să pot eu și el să vrea. Am și discutat cu soțul meu aspectul ăsta ca să nu fie luat prin surprindere de oameni iscusiți în shaming pe subiectul ăsta.
Ce înseamnă pentru mine? Bucuria că îi pot da ce-i mai bun pentru el.”
Vom continua zilele urmatoare cu diverse marturisiri despre alaptare, cu temerile de dinaintea nasterii legate de alaptare, cu intarcari fericite, dar si cu momente grele.
Nu uita, in #saptamanainternationalaaalaptarii2017 doar tu si puiul tau contati.