Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Mitul privind sexualitatea in timpul sarcinii
urmeaza sa nasc

Mitul privind sexualitatea in timpul sarcinii

Deoarece este un subiect delicat, care de multe ori din teama si din lipsa de informatii documentate stiintific poate lasa o urma de frustrare de partea a cel putin unuia dintre parteneri, m-am gandit ca este bine sa clarificam si aceste cateva aspecte legate de viata sexuala in timpul celor 9 luni de sarcina.

MIT – Daca faci dragoste in ultimul trimestru de sarcina, poti sa declansezi travaliul si sa nasti prematur… ADEVARAT sau FALS?
Si ADEVARAT si FALS … Dar sa vedem de ce…
In primul rand, daca nu exista nici un fel de contraindicatie medicala in ceea ce priveste activitatea sexuala a gravidei, trebuie sa stiti ca atata timp cat amandoi va doriti asta si va simtiti bine, nu aveti nici un fel de restrictii.
Bineinteles ca de la un moment dat incolo va trebui sa adaptati anumite pozitii in functie de dimensiunea burticii, insa nu cred sa fie aceasta o problema.
De regula, recomandarile de abstinenta sexuala in timpul sarcinii au la baza una din urmatoarele probleme: risc de nastere prematura, placenta previa, col moale, dilatat si scurtat precoce, membranele rupte sau existenta in instoricul medical al mamei a unui avort spontan anterior sarcinii in curs.
Exista totusi si un dram de adevar in mitul de mai sus si acum il vom elucida impreuna.
Pentru ca mamica sa intre in travaliu, o serie de hormoni trebuie sa fie secretati pana la un anumit nivel. Unul dintre acesti hormoni este prostaglandina, iar sperma barbatului contine si prostaglandine.
Presupunand asadar ca toti ceilalti hormoni sunt deja la cote maxime in organismul mamei, iar prostaglandinelor le lipseste doar atata cat vor primi in urma unui contact sexual prin sperma partenerului, atunci intr-adevar travaliul se poate declansa.
Insa trebuie sa stiti ca in aceasta situatie, declansarea travaliului este devansata doar, cu cateva ore.
Si fara acest contact sexual, corpul mamei in maxim 6 ore oricum ar secreta suficiente prostaglandine pentru a declansa travaliul de la sine.
Asadar nu aveti motive de ingrijorare. Cat timp va simtiti bine, nu aveti nici un fel de contraindicatii medicale, membranele sunt inca intacte si amandoi va doriti sa faceti dragoste, drumul este liber.
Iar daca nu sunteti amandoi linistiti cu privire la acest subiect, cel mai bine este sa va respectati reciproc sentimentele si sa va manifestati afectiunea in alte moduri – imbratisari, saruturi, mangaieri, alinturi etc.
In urmatorul articol, vom discuta despre un alt MIT si anume acela care spune ca baile fierbinti sunt periculoase pentru mama si pentru bebele din burtica.
Articol preluat de pe prokid.ro.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Te-ar putea interesa