Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Oana și povestea începutului
Oana alapteaza

Oana și povestea începutului

Cat ajuta si cat incurca sfaturile binevoitoare, dar fara nicio baza reala a mamei, soacrei, prietenei? Cand auzi pentru a n-a oara “nu ai lapte suficient” sau “laptele nu are gust bun, de aceea plange copilul” mai ca aid a crezare vorbelor.

Iar daca toate acestea se suprapun peste hormoni si nopti nedormite criza e ca si facuta.

De aici pana la o mica depresie nu e decat un pas, in special atunci cand asteptarile pe care le ai de la tine sunt foarte mari.

Iata de ce un consultant competent in alaptare poate descurca itele si te poate linisti. Tu trebuie sa fii doar mama pentru copilul tau.

Cum a fost cu remarcile nepotrivite si #alaptarea pentru Oana, ne spune chiar ea.

“Mi-am dorit nespus sa alaptez exclusiv si aceasta dorinta parca a devenit si mai arzatoare dupa un travaliu lung (15,5ore) si o nasterea anevoioasa pentru care ma invinovateam oarecum ca nu i-am usurat venirea pe lume a minunii foarte mult asteptate.

Nu pot sa spun ca in familie (mama, sot, soacra) am fost incurajata cu alaptarea, dimpotriva: “nu ai lapte suficient!”, “ nu ti-e bun laptele!”, “nu-i ajunge!” si restul replicilor deja cunoscute.

Eu insa m-am incapatanat si nu voiam sa aud nimic altceva decat: “țiți e cel mai bun lucru pentru el!” Simteam ca asta este drumul pe care trebuie sa o iau pentru binele puiului meu.

Laptele a venit in a patra noapte dupa nastere si parca de la acel moment lucrurile s-au mai normalizat cat de cat, pana la primul puseu :)) cand iar am fost asaltata cu replicile mai sus enumerate.

De data asta eram pregatita: draga de Maria ma primise la cursul de alaptare si acest lucru mi-a dat multa incredere, apoi am inceput sa cer ajutor si sustinere de la alte doua dragi barzute (Camelia si Diana) si de la inca o alta prietena, care toate alaptau exclusiv si care m-au sustinut enorm. Pentru asta le voi fi vesnic recunoscatoare.

Singurele neplaceri in alaptare au fost doua episoade de canal infundat, pe care le-am gestionat cu brio singura, acasa, cu ajutor din partea Norei.

Acum suntem la 1an si aproape 7 luni de alaptare si totul decurge minunat. E povestea noastra ce ne bucura pe amandoi.

Intrebarile de la inceput s-au transformat in: “dar cand ai de gand sa-l intarci?” la care raspund senina: “cand va dori el.”

Sfatul meu pentru orice proaspata mamica este sa se informeze despre alaptare si sa ceara ajutor ori de cate ori simte ca are nevoie, dar sa-l ceara unor persoane competente si care vor cu adevarat sa ajute la solutionarea problemelor.”

Daruire si iubire, povesti minunate despre #alaptare si putere in #Saptamanainternationalaaalaptarii2017!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns