Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Rezolutii de Anul Nou pentru parinti
christmas family time

Rezolutii de Anul Nou pentru parinti

E timpul să tragi linie după anul care se încheie în câteva ore! Dacă fircălelile pe pereţi ale copiilor tăi nu te mai sperie demult, poţi chiar să-ţi faci de cap cu o linie care să nu fie doar imaginară. Iar dacă-ţi permiţi luxul de a intra în starea de spirit necesară bilanţurilor de ani vechi şi a rezoluţiilor de an nou, fă-ţi de cap şi întocmeşte listele! Care sunt obiectivele tale părinţeşti pentru anul viitor?

Cum n-ai rezoluţii de Anul Nou?!? E drept că nu se compară cu targetele şi strategiile pe care ţi le făceai la job, dar, dacă stai bine să te gândeşti, şi planurile părinţeşti sunt perfect cuantificabile! Ce poate fi mai clar decât “să trecem de la oliţă la WC în următoarele 3 luni?”

rezolutii de anul nou pentru parinti 1

rezoluţii de anul nou pentru viitorii părinţi

  • să terminaţi de amenajat camera copilului – pătuţul e comandat, perdelele vor fi tivite imediat după sărbători, vă mai rămâne doar să lipiţi pe pereţi stickere cu personajele din desenele animate care v-au încântat copilăria. După acest pas, veţi fi amenajat cu succes camera pe care v-ar fi plăcut să o aveţi când eraţi mici! Rămâne să aflaţi dacă bebe va fi la fel de încântat sau va prefera decorul adult din dormitorul matrimonial
  • să planificaţi primul concediu în trei – orice ţară cu climă subtropicală este o destinaţie grozavă, mai ales dacă este accesibilă şi cu avionul. Cu cât mai multe obiective turistice de vizitat la pas, cu atât mai dulce va fi somnul bebeluşului legănat în sistemul de purtare. Noroc cu fotografiile, îi veţi putea dovedi peste ani că a vizitat Egiptul ori Spania în primele lui câteva luni de viaţă!
  • să vă reluaţi programul de exerciţii fizice la 3 luni după naştere – singurul obstacol între mamă şi silueta ei adolescentină şi, respectiv, între tată şi fotbalul săptămânal cu băieţii e faptul că încă n-aţi început interviurile pentru a găsi o bonă. Odată aleasă persoana potrivită, nu există nici un alt motiv pentru care programul cuplului să fie prea diferit de “viaţa de dinainte de copil”.

rezolutii de anul nou pentru parinti 2

planuri de viitor pentru părinţii de bebeluşi

  • bebe să se rostogolească de pe spate pe burtă până la 4 luni – această performanţă, obţinută la vârsta indicată de graficele de creştere, vine ca o binemeritată compresă rece pe fruntea încinsă de îngrijorare a oricărui părinte care pândeşte acrobaţiile ce demonstrează o dezvoltare sănătoasă. Odată atins acest prag, orizontul de aşteptări este resetat succesiv la statul în fund de unul singur, cursele în patru labe şi la ridicatul copăcel al micului omuleţ.
  • mami şi tati să apuce 2 ore împreună măcar o dată la 5 săptămâni – pentru că distanţa dintre dormitorul în care dorm mama şi bebe şi livingul unde sforăie tata e de doar câţiva paşi, mami şi tati demonstrează că şi relaţiile la distanţă funcţionează. Dar e destul de dificil să faci chiar şi planurile pentru cina frugală atunci când comunicarea se face 80% prin SMS-uri trimise dintr-o cameră în alta ori pe Facebook. Părinţii au şi ei nevoie de 2 ore în care să poată discuta 5 minute despre ei şi să povestească tot restul timpului despre minunea lor, nu-i aşa?

rezolutii de anul nou pentru parinti 3

speranţe pentru noul an ale părinţilor de copilaşi

  • (pentru copil) “să înceapă şi copilul ăsta să vorbească o limbă pământească” – şi, în aşteptarea miracolului, să îşi regăsească adulţii bucuria că s-a născut cu câte 5 degete la fiecare mână, că uite ce utile se dovedesc acum, când gângurelile de delfinaş de uscat ale odorului rămân neînţelese până când arată cu degetul spre obiectul dorinţei lui!
  • (pentru mami) “să scap odată de burta de bebeluş” – şi, după ce găsesc a 7-a bonă în doar 15 luni, să reuşesc să-mi regăsesc entuziasmul pentru antrenamentele cardio la 8 dimineaţa, chiar dacă am dormit în reprize de câte 30 de minute în toate nopţile din luna a 8-a şi până în prezent…
  • (pentru copil) “să scape odată de scutec– pentru că scutecul ţine frig iarna, cald – vara şi stă în calea fericirii îmbrăcării setului acela adorabil de chiloţei cu Elsa cum are şi vecina de la 3. În plus, controlul deplin al sfincterelor este primul semn de maturitate. Cel puţin printre ceilalţi copii de 2-3 ani!
  • (pentru tati) “Momzilla să mi-o dea înapoi pe iubita mea! măcar 5 minute!” – întârzia ea la întâlnirile romantice când ne vedeam în oraş, dar acum, că vine din cealaltă cameră, uneori întârzie cu zilele şi, când ajunge, îmi dă mereu senzaţia că întârzie în altă parte!
  • (pentru mami) “să-mi amintesc să-mi şterg oja de pe toate cele 10 degete şi să nu uit că am întâlnire cu… cu cine?!?”  – eram flatată când mi se spunea că am memorie de elefant, dar acum, când uit şi că mă cheamă altfel decât “mami”, nu e nimic flatant când mi se aminteşte că am rămas doar elefant, fără memoria proverbială!

De Anul Nou, părinţii îşi propun paşi mici, de bebeluş: să-şi găsească un gram în plus de răbdare, să fure o secundă în plus pentru dat în mintea copiilor, să se bucure din toţi rărunchii de prima criză de furie evitată în supermarket, să se regaleze cu o oră de citit în linişte, când copiii acceptă să petreacă o după-masă la bunici.

Din prima dimineaţă a următorului an, se întorc la realitatea atât de vie a vieţii cu cu copii!

Distribuie

Lasă un răspuns