Blog
>
>
Bebe 6 luni – cu și despre el
bebe 6 luni

Bebe 6 luni – cu și despre el

Cuprins:

1.Ce aduce nou această vârstă?
2.Mame de copil de 6 luni
3.Ce amintiri îți mai rămân de la 6 luni ale copilului

6 luni. Timpul necesar să știu că o afacere poate deveni prosperă.

6 luni. Timpul necesar să știu că m-am adaptat la un job nou.

6 luni. Timpul necesar să știu că un copil îmi schimbă viața cu adevărat.

În bine și în foarte bine. Cu oboseala aferentă, cu tot.

Ce aduce nou această vârstă?

  • Introducerea meselor solide. Nu uit de cursul de diversificare de la Cuib, pediatrii sfătuiesc ca, în principiu, până la 7 luni să începem diversificarea bebelușului. Indiferent de ce variantă aleg, diversificare sau BLW – am susținerea specialiștilor prin informații utile pentru această perioadă.

Repere că bebe e pregătit: își ține capul drept, poate să stea în funduleț, e interesat de mâncare, deschide gura când îi ofer mâncare.

Încep etapa în care merg cu bebe la shopping de…legume, fructe, îi explicăm, atât eu, cât și tati lui, de unde provin acestea, îl ținem conectat pe bebe la această tranziție: de la cumpărarea, spălarea produselor până la a-l lăsa să observe textura alimentelor și să se împrietenească, nu-i așa?, cu ele.

  • Bebe e mult mai activ, cel mai probabil își dublează greutatea de la naștere (sau e pe aproape). Începe să gângurească, să cunoască membrii familiei, să se atașeze de obiecte și să devină curios. Acele „ma-ma”, „ta-ta” devin deja mai mult decât o dorință a mea, căci începe să repete silabe. Și se pot naște și mici temeri cu privire la grupuri noi, bebe făcând diferența între membrii familiei și restul… omenirii.
  • Pot observa deja că își schimbă culoarea ochilor, că e mai interesat de noi forme ale jucăriilor, că percepe mai îndeaproape mediul înconjurător, se rostogolește și într-o parte și în alta. Se uită după jucăriile căzute și poate începe jocul cu gravitația – aruncă jucăria și de îndată ce o primește înapoi, o rearuncă – semn că observă că lucrurile căzute rămân jos și e nevoie să fie ridicate. Și e perioada în care ne înarmăm cu răbdare, chiar și semnele că ies primii dinți sunt chiar aici.

Am întrebat și câteva mămici de pe grupul Cuibul Berzelor (grup închis), la care are acces oricare mămică ce a urmat cursul Lamaze de la Cuib, despre această perioadă.

Cum o simt, cum au simțit-o, dacă sunt diferențe între copilași, în caz că mai mult de unul le umblă prin casă și prin suflet.

Mame de copil de 6 luni

 „Atât de frumoasă e perioada asta la 6 luni! În fiecare dimineață mă topește cu zâmbetul ei frumos și chiuielile! Râdem și ne jucăm toată ziua și ne strâmbăm amândouă când mâncam”, zice Maria.

Dana spune: „Cea mică are aproape 7 luni, dar de vreo două săptămâni se bucură atâta de tare când mă vede (mai stă cu bunicii), încât râde în hohote. Și, Doamne ferește să dispar din raza ei vizuală înainte să o iau în brațe .

Nimeni nu se bucură în halul ăsta când mă vede 😂”

Uaiii, parcă mi-ai citit gândurile! Mi se pare cea mai faină perioadă de până acum.

Îi fac poze zilnic și îi trimit mailuri. Curiozitatea ei mă amuză, râsul în hohote când ne jucăm cu ea – e pansament pentru suflet, reacțiile ei la prima dată când face ceva, modul în care mănâncă de fiecare dată, ca și cum ar fi sfârșitul lumii și, mai ales, cum doarme lipită de pieptul meu.

O să-mi fie foarte dor de perioada asta afirmă Cami.

Ce amintiri îți mai rămân de la 6 luni ale copilului

Cristina își amintește clar că: „era rotund la față, cu ochii mari și foarte curioși.

Băga în gură tot ce prindea (ieșeau primii dinți) și era fain de numa’.”

Ralu completează: „Copiii sunt cei mai frumoși la vârsta asta.

Sunt veseli, rotofei, pupabili, smotocibili   îmi amintesc cu câtă draaagoste mă privea băiatul cel mare, la fel o face și al doilea, la aceeași vârstă, parcă sunt chiar centrul universului lui.

Și râsul acela de grăsan, fără dinți, e cel mai dulce zgomot.”

Raluca spune: Eu îmi amintesc că pe lângă emoție, pragul de șase luni m-a întristat, simțeam că trece prea repede timpul și N. nu mai e bebe mic 🙂 mă uitam la el și mă întrebam cum să opresc timpul în loc.

Acum mă gândesc cum să păstrez mirosul lui de bebe, să păstrez niște haine cu mirosul lui de acum 😂😂😂.”

Diana menționează: „După părerea mea, nivelul de dificultate la 6 luni era crescut.

Nu dormea bine, începuseră să apară dințișorii, cu diversificarea nu pot spune că am avut un succes răsunător.

Era iarnă, frig, ieșeam puțin afară. Dar era minunat, el, micul explorator însetat după jucării noi care sună și pot fi trântite de parchet.

Mă uit la filmulețe, poze de atunci și nu îmi vine să cred ce mult ne-am schimbat, amândoi în egală măsură.

Îmi pare rău că trece timpul atât de repede, dar e inevitabil.

Știu că mă uitam la el cum făcea câte o chestie nouă și mă gândeam: “Trebuie să țin minte asta, neapărat.

Te rog nu uita”. Mă consolez cu ideea că e frumos în fiecare zi așa cum e, chiar dacă trece cât ai clipi. La sfârșit de zi îi spun lui bebică, ce zi minunată am avut împreună și că îl iubesc mult. În fiecare zi.”

Airin afirmă faptul că: Mie nu mi-a iesit faza cu alăptatul și pe la 2 luni, cu sns și pompa de muls alături, ma gândeam la vârsta de 6 luni ca la o izbăvire, ca la pământul făgăduinței.

Când am ajuns acolo, a fost prima mare schimbare la care a trebuit să mă adaptez.

Pruncul a trecut de la 3 somnuri pe zi la două, trebuia să mă gândesc în fiecare zi cu ce-l hrănesc, curățenia de după…n-a fost ușor.

Timpul meu devenea timpul lui și, uneori, scrâșneam din dinți.

Dar, în fond, asta e cea mai importantă lecție de mămicie: trebuie să fii flexibilă, să dai mereu, că și primesti mult, mai mult decât ți-ai imaginat vreodată.

Când vine vorba de amintirile de mamă a doi sau mai mulți copii, răspunsurile vin în două direcții.

Simona spune: „râdea întruna, mânca tot ce-i dădeam, sugea non-stop, nu stătea în fund, dar se ridica singur în picioare. B., pe de altă parte, nu mânca nimic.

Stătea bine în fund, gângurea mult și nu dormea noaptea.”

Și Daria completează: „Dacă la primul îmi doream să crească cât mai repede, al doilea aș vrea să rămână așa încă vreun an 😂 Râde încontinuu, miroase atât de bine și îl pot pupa x 1000 de ori fără să se enerveze, ba chiar îl bucură.

Mai merită repetată experiența asta măcar o dată în viața asta.”

Deci, bebeluș minunat, cu bune, cu rele, cu somn, cu nesomn, indiferent de vârstă, să fii sigur că îmi schimbi și îmi inseninezi zi după zi.

P.S. 1. Mulțumim mămicilor de pe Cuib că au împărtășit cu noi și cu voi din emoțiile lor.

P.S. 2. Detalii despre schimbările bebelușului la 6 luni cf. reginamaria.ro

bebe 6 luni

Distribuie

Lasă un răspuns