Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
Cum includem bunicii și principiile lor în educația copiilor
cum includem bunicii si principiile lor in educatia copiilor

Cum includem bunicii și principiile lor în educația copiilor

Cel mai limpede moment de consens general intre cele cel putin 3 generatii ale unei familii este nasterea unui copil.

Problema e ca acest consens se termina cand micul bebelus este inca in maternitate, iar parintii si bunicii celui mic isi aleg parti diferite ale baricadei.

Bunicii se bucura de noua viata pe care o tin in brate si isi doresc sa-l copleseasca pe puiut cu toata dragostea pe care, poate, n-au avut timpul s-o ofere propriilor copii.

Uneori, simtindu-se eliberati de responsabilitatea directa a succesului micului om, aleg sa fie bunicii care daruiesc placere si bucurie asa cum le inteleg ei.

Alteori, credinciosi principiilor pe care le-au aplicat in relatia cu copiii lor, cred ca e de datoria lor sa continue o disciplina care, din punctul lor de vedere, a dat roade excelente.

Fie ca-i rasfatul exprimat prin bomboana oferita din buzunarul secret ori sesiunea de privit desene la televizor, fie ca e rigoarea interdictiilor si greutatea strivitoare a pozitiei de putere din care vorbesc nepotilor, bunicii se vad contestati, iar copiii lor se vad negati ca singura autoritate care decide in privinta educatiei propriului copil.

Desi ambele generatii fac front comun pentru a apara binele celui mic, par sa o faca din tabere diferite, care ii mentin intr-o obositoare stare de conflict.

Armistitiul vine odata cu imbunatatirea comunicarii intre cele doua generatii adulte si cu schimbarea perceptiei asupra “inamicului”, urmate de ascultarea activa si dialogul asertiv.

Parintii trebuie sa constientizeze bunele intentii ale bunicilor si sa inlocuiasca refuzul si criticile la adresa comportamentului lor cu oferirea de alternative in acord cu propriile principiile de educatie.

“Stiu ca orice copil se bucura de ceva dulce si ca vrei sa-I oferi puiul meu aceasta bucurie.

Cand va creste suficient de mare, o sa-I poti darui cate o bomboana dupa masa de pranz.

Acum cred ca s-ar bucura la fel de tare ca si mine de o portie de taitei cu nuca, indulciti cu miere, asa cum imi faceai cand eram eu mica. Ce zici, mai ai reteta?”

Bunicii trebuie sa aiba incredere in discernamantul si responsabilitatea copiilor pe care i-au crescut si sa accepte ca principiile dupa care se ghideaza in cresterea propriilor copii sunt la fel de bine intetionate ca si ale lor, doar ca sunt fundamentate pe argumente si informatii mai temeinice si de actualitate.

Cand parintii si bunicii isi vorbesc cu urechile, mintea si inima deschise, au de castigat trei generatii.

Daca diferentele de opinii dintre cele doua varste sunt rezolvabile si daca bunicii nu sunt din extrema adeptilor disciplinarii fizice, a criticii excesive, a santajului emotional sau a comparatiilor umilitoare, copiii sunt cei care castiga cel mai mult crescand sub protectia familiei extinse.

merita sa-i inscrii pe parintii tai la cursul care le improspateaza metodele de educatie ale noii generatie si sa ii ajuti sa tina pasul cu principiile familiei tale! Ofera-le sansa sa urmeze cursul “Bunici de clasa intai”!
Distribuie

This post has 2 comments

Macavei Bianca
21 apr. 2017

Buna,

Ma intereseaza tematica cursului si pretul/persoana. Noi am fost incantati de cursul de lamaze, acum incercam sa convingem doua bunice 😀

Dana Ganja
24 apr. 2017

Draga Bianca, prima ‘generatie’ de bunici care au fost la cursul acesta eu venit… cu inima indoita si-au plecat bucurosi de informatiile pe care le-au primit si de felul in care le-au fost transmise aceste informatii. Cele 3 formatoare de bunici de prima clasa sunt Maria Mermezan, Ana Stefanescu si Alexandra Ilies. Fiecare dintre ele puncteaza pe subiectele de maxima competenta. Astfel, Maria detaliaza miturile si realitatile legate de alaptare – subiect pe care bunicile n-au avut contextul social potrivit pentru a practica si verifica din experienta personala importanta alaptarii. Medicul Ana Stefanescu aduce perspective medicale asupra celor mai comune teme de disensiuni intre cele doua generatii, respectiv ingrijirea nou-nascutului, momentul optim pentru inceperea diversificarii si importanta alimentatiei echilibrate pentru copiii mici. Alexandra Ilies aduce experienta ei de educator parental si aseaza relatia bunici-nepoti pe premise solide, bazate pe admiterea capacitatii de absorbtie si a inteligentei copiilor, dar si pe limitarile lor de natura neuro-fiziologica si afectiva.

O buna parte din practicile bunicilor din ziua de astazi sunt validate, iar restul sunt indrumate in directia cea buna cu cel mai mult tact posibil!

Lasă un răspuns