Problemele medicale ale copilăriei este un curs despre sănătate prin prevenție, atenție la simptome și pași de urmat pentru orice situație
Acest curs poate fi parcurs de către părinți (și/sau bunici și bone) încă din timpul sarcinii pentru a fi pregătiți în orice situație, dar și în perioada bebelușiei, și chiar mulți ani după. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!
La acest curs online poate participa oricine, din țară sau din diaspora, cu atât mai mult cu cât este un curs preînregistrat, care se parcurge în ritm propriu.
Indiferent de soluțiile pe care le căutați, pentru situații generale (exemplu: febră, înec, vărsături) sau situații specifice (alergii, traumatisme craniene, vărsături, dureri de dentiție, etc.) urmăm recomandările medicale și OMS, și aducem informații complete, care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru orice situație în care panică, teama și confuzia ar putea deveni dușmanii deciziilor corecte.
Medic primar pediatru Dr. Ana Ștefănescu, un medic empatic cu peste 11 ani experiență de lucru cu părinții, atât în cabinet, când tratează copilașii, cât și în cadrul cursurilor și workshopurilor pe care le susține. Motto-ul ei: Educația este cel mai bun tratament pentru boala părinților de copii mici: spaima.
- Total: 7 ore de curs, împărțite în video-uri tematice, pentru a putea accesa repede informația de interes
- Program: oricând aveți voi timp, în ritmul vostru, având acces la curs pentru totdeauna.
- Recunoști cu ușurință simptomele și semnalele de alarmă ale problemelor medicale și știi ce ai de făcut!
- Un Suport de curs cu design prietenos, digital și printabil, cu informații esențiale structurate, practice, ușor de aplicat (vezi mai jos ce cuprinde Suportul de curs)
- Bonus: Ghid de rețete pentru diverse situații medicale
- Acces la curs pe viață!
Ce cuprinde cursul:
Dr. Ana Ștefănescu, medic specialist pediatru, îți oferă informații solide despre cele mai frecvente boli ale copiilor, cele care creează problemele copilăriei
În urma cursului, participanții vor ști:
- care sunt semalele de alarmă care indică posibile boli la copiii mici?
- cum se recunosc cele mai frecvente diagnostice?
- când trebuie mers la urgențe ori la cabinetul medical și când se poate trata acasă?
- care sunt tratamentele alopate și naturiste pentru fiecare situație?
KIT de calm și recomandări medicale
Un curs preînregistrat ce însumează 7 ore de video-uri tematice, ce cuprind toate temele de mai jos.
Acestea sunt cuprinse și în suportul de curs pe care îl vei primi odată cu cursul:
- Febră
- Gât roșu
- Tuse
- Laringită
- Bronșiolită/ Criza de astm
- Otită
- Conjunctivită
- Nas înfundat
- Infecții urinare (ITU)
- Balanită
- Deshidratare acută
- Vărsături
- (Gastro)-entrecolite acute
- Roseola infantum
- Rubeolă
- Rujeolă
- Varicelă
- Parotidita epidemică (oreion)
- Scarlatină
- G-M-P
- Boala a 5-a
- Alergii
- Hemoragii
- Arsuri
- Dureri abdominale
- Constipație acută
- Intoxicații/ ingestii accidentale
- Dureri de dentiție
- Afte
- Traumatisme craniene
- Spasmul hohotului de plâns
- Înțepături de insecte
- Căpușe
- Parazitoze
- Normal versus patologic în evoluția celui mic
Informația este cel mai bun tratament pentru spaimă.
Cursul nostru prezintă cu simplitate și claritate principalele semnale de alarmă care indică necesitatea unui consult medical, dar și tratamente generale și alternative de urmat acasă – fie că e vorba de o criză de colici, o boală eruptivă, o boală contagioasă firească la copii, una digestivă ori cu bubițe.
Informatia este cel mai bun tratament pentru spaima.
Cursul nostru prezinta cu simplitate si claritate principalele semnale de alarma care indica necesitatea unui consult medical, dar si tratamente generale si alternative de urmat acasa – fie ca e vorba de o criza de colici, o boala eruptiva, o boala contagioasa fireasca la copii, una digestiva ori cu bubite.
Întrebări frecvente
Cursul de Problemele medicale ale copilăriei și primele măsuri de luat pregătește părinții și pe cei ce au grijă de copii să recunoască și să știe cum să acționeze în cazul celor mai frecvente probleme medicale la copii, precum febra, vărsăturile, tusea, virozele și cum să ofere primele îngrijiri, înainte de a ajunge la medic. Vei învăța de asemenea și cum să previi unele situații, dar și cum să administrezi medicația în funcție de vârsta copilului și de greutatea sa (de exemplu, în cazul administrării de antitermice)
Este recomandat să participi la acest curs fie încă din timpul sarcinii, fie cât de repede după ce bebelușul s-a născut. În acest fel vei avea timp să înveți tot ce trebuie să știi despre cele mai frecvente probleme medicale ale copilăriei și te vei simți pregătit/ă să răspunzi prompt și cu încredere în orice situație te-ai afla.
Dar și dacă copilul tău are deja câțiva ani, acest curs te va pregăti pentru tot ce va întâlni el odată cu intrarea în colectivitate, fie ea creșă, grădi sau școală.
Da, de multe ori chiar, participă la cursul de Problemele copilăriei și tații, dar și bunicii sau chiar bonele copiilor. Orice persoană care petrece timp cu cel mic poate oferi ajutor important în situații de urgență medicală, atunci când știu ce au de făcut și pot chiar să salveze vieți.
Vei avea acces la materialele acestui curs preînregistrat pentru totdeauna. În felul acesta, vei avea mereu un punct de referință atunci când vei avea nevoie, indiferent dacă ai un bebe mic, un copil de 3 ani sau unul de 10 ani.
La Cuibul Berzelor am ajutat mii de părinți ca tine!
Un curs care abundă de informații extrem de utile despre cele mai des întâlnite boli și afecțiuni, cum să le recunoaștem, cum să le tratăm cât mai natural, și cum să identificăm situațiile cu adevărat îngrijorătoare, totul prezentat într-un mod clar și accesibil.
Cursul a fost extraordinar de bine pregătit, iar dr. Ana Stefanescu este un pediatru mai mult decât competent. Când ești pentru prima oară părinte și te sperie gândul că bebele tău va avea febra și nu știi cum să reacționezi, musai trebuie să te pregătești și să știi cum să-ți tratezi copilul. Acest curs este de pus în ramă!
Dr. Ana Stefanescu m-a făcut să îmi dau seama că nu e dracul așa de negru 🙂