Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
From watching F•R•I•E•N•D•S to making friends: this one is for you
this one is for you

From watching F•R•I•E•N•D•S to making friends: this one is for you

Viaţa socială e ca mersul pe bicicletă: nu se uită niciodată! Atâta doar că trebuie să faci efortul de a refuza maşina lumii virtuale pentru pedalarea pe idei dezbătute faţă în faţă.

Pentru că ciorchinile de notificări de pe Facebook, conversaţia cu curierul care livrează scutece şi discuţiile cu soţul nu se califică drept viaţă socială adevărată.

Şi viaţa e despre mai multe decât despre a fi doar părinte!

friends

CUM SĂ-ŢI REGĂSEŞTI CURAJUL DE A IEŞI DIN NOU DIN CASĂ, ÎN 5 PAŞI SIMPLI

Minunăţia pe care ai zămislit-o îţi dăruieşte un fel neaşteptat şi copleşitor de fericire.

Pe care o poţi percepe ca atare tocmai pentru că nu e continuă: acum un gângurit drăgălaş, acum o criză de plâns neconsolat.

Acum un somn liniştit pe pieptul tău, acum o cursă de 24 de ore cu căruciorul, preferabil pe drum neasfaltat, să adoarmă Bebzilla.

Cine-a zis că rolul de părinte e un job de 24 de ore, mare adevăr a grăit!

Dar, ca-n orice job, “pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese”.

Aşa că ia-ţi pauze de la părinţeală şi răsfaţă-te cu a fi tu, cea de dinainte.

Şi reconstruieşte-ţi viaţa socială pas cu pas:

  1. vorbeşte de acasă cu oameni care ies zilnic din casele lor – prietenele din gaşca ta de party girls, colegele faine de la muncă, rudele pe care le-ai fi ales chiar dacă nu s-ar fi întâmplat să-ţi fie neamuri, ştii tu, genul de oameni care te cunosc “de dinainte” şi care, tocmai prin amintirile comune, îţi pot confirma că n-ai murit, doar eşti proaspătă mamă.
  2. ieşi la o plimbare în curtea blocului şi intră în vorbă cu alte mame naufragiate social ca şi tine –  e suficient să vezi că împing un cărucior ori poartă un ghemotoc în sistem şi iată, ai o mulţime de subiecte de discuţie cu pesoane altminteri total necunoscute! E drept că veţi povesti despre epiziotomii, sâni care curg ori tehnici de legănare pentru bebeluşi cu colici, dar e genul de realitate împărtăşită care dă noi conotaţii sentimentului de solidaritate şi apartenenţă.
  3. ieşi cu copilul în parc şi fă-ţi prieteni noi (sau recuperează-i pe cei vechi) – dă pe leagăn şi copilul necunoscutei din parc, să vezi cum imediat intraţi în vorbă. Iar dacă îţi vine greu să acţionezi conform îndemnului pe care i-l dai odraslei – “du-te şi împrieteneşte-te”, măcar pune mâna pe telefon şi invită în parc o faţă cunoscută, care a avut suficientă răbdare cu bâlbele tale sociale, inerente începuturilor ca părinte, şi care te are darul de a te resuscita cu blândeţe, ridicându-ţi încrederea în tine aproape şi ridicându-se cu adevărat la rangul de prieten.
  4. ieşi din casă împreună cu partenerul tău – te-a văzut nepieptănată cu zilele, purtând broşe de lapte regurgitat şi stay-on mascara de cearcăne naturale. Sigur te va ierta că mai scapi în discuţie subiectul “copilul”! Dar faptul că vă daţi din nou întâlnire, în afara casei, va reactiva viaţa voastră de cuplu.
  5. ieşi printre oameni şi fii din nou sufletul petrecerii – gata, nu mai eşti bebe mic, poţi să te ridici copăcel şi să te încrezi că picioarele te vor ţine la dansul social, la care te pricepeai atât de bine! Stai la poveşti lungi cu oameni dragi, luaţi masa împreună sau trageţi un party nostalgic şi inimos. Eşti suficient de matură pentru a găzdui prietenii vechi şi noi!

Dacă simţi şi tu că e din nou vremea pentru momente trăite împreună cu oameni faini, atunci This one is for you.

Distracţie faină şi să ne scrii cum a fost!

Distribuie

Lasă un răspuns