Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Planuri mari, copil mic! Prima lună din an, prima lună a bebelușului în brațele voastre
viata cu nou nascut

Planuri mari, copil mic! Prima lună din an, prima lună a bebelușului în brațele voastre

Cuprins:

1. CUM E VIAȚA DE PĂRINȚI?
2. CUM ARATĂ O ZI PENTRU VOI 3 (SAU 4 SAU 5 SAU KEEP COUNTING)?
3. DAR TU, CEA CARE AI NĂSCUT, CUM EȘTI?
4. TĂTICUL LUI CE FACE?
5. BEBELUȘUL ÎN PRIMELE SĂPTĂM NI DE VIAȚĂ? MĂN NCĂ, DOARME, TREBUIE SCHIMBAT. ȘI IUBIT.
6. CE CONTEAZĂ DE FAPT ?

 

Ianuarie – timpul numai bun ca pe lângă toate rezoluțiile, să ai vreme suficientă să dărâmi niște mituri. Ai născut luna aceasta? Bebe nou în an nou e un dar minunat, 2019 ne aduce nouă, după nouă luni în burtică, o nouă viață în mâini.

Cum e viața de părinți?

Primii pași în viața de părinte sunt asemenea primilor pași de bebeluși: puțin stângaci, puțin dezechilibrați, cu multe căzături și noi încercări.

Dar dacă aveți lângă voi o persoană care vă îndrumă și vă ajută pas cu pas, încet, încet căpătați încredere în forțele proprii și a fi părinte devine atât de natural ca mersul.

Dacă nu aveți pe nimeni prin zonă care să vă ajute, poate găsiți sprijinul de care aveți nevoie într-o doula postpartum profesionistă care vă ghidează emoțional, fizic și psihic.

Cum arată o zi pentru voi 3 (sau 4 sau 5 sau keep counting)?

Dușurile alea când lași apa să curgă mai domol, pregătită să ieși la primul zgomot neobișnuit pe care îl auzi.

Tăcerea aia când nu îi e foame. Somnul acela în brațe, în brațele tale, în brațele tatălui lui. Alăptatul. Șoptitul cuvintelor de drag. Armonie. Nesomn.

Auzi parcă primele zgomote de râs, îi fredonezi cântecele pe care i le cântai când era în burtică, vine familia în vizită, admirându-i deja nasul perfect sau buzele mari.

Și ușor, ușor, parcă stă mai mult timp treaz și bebicul.

Dar tu, cea care ai născut, cum ești?

Încă e ciudat să stai acasă all day long, dar îți garantăm că în câteva luni vei simți că asta a fost cea mai lină perioadă. #înlocdeîncurajare

Ai dreptul să refuzi oameni mulți în vizită. Ai născut. Ia-ți timp în 3, 4 sau câți sunteți în căsuță. Timp în tihnă.

E o minune ce se petrece și ia-o ca atare. Poate ai și niște baby blues, dă-ți timp să plângi, lasă-ți timp să vă obișnuiți.

Nu trebuie să le știi pe toate, așa că atunci când ai nevoie, cere ajutorul celor din jur, de la specialiști în alăptare, pediatri la mămici și la cei apropiați.

Tăticul lui ce face?

Și da, știm, pe tătic îl trimiți la cumpărături, ba după cădiță nouă, ba după detergent nu știu de care, ba după legume pentru supe zilnice sau orice aveți nevoie pentru alăptatul sau hrănitul puiului. Însă sunteți amândoi implicați în aventură.

Așa că lasă-l să fie parte din procesul de acomodare. Trăiți această lună din plin.

El are zile libere de concediu de la cursul de Lamaze, așa că aveți timp să vă bucurați de noul omuleț, dar și de voi doi.

De cărți bune sau de navigat pe net. De filme vechi și noi. Primele luni, la somnul bebelușului – parcă-s făcute pentru așa ceva!

Bebelușul în primele săptămâni de viață? Mănâncă, doarme, trebuie schimbat. Și iubit.

Bebelușul (încă) doarme mult, e somnul acela de care are nevoie, o medie de 14-17 ore de somn pe parcursul celor 24 ore dintr-o zi.

Probabil se bucură din plin de îmbrățișările tale și ale tăticului, de poveștile voastre despre cum îl veți ocroti și iubi o viață întreagă.

Pentru a vă asigura că nu există suprastimulare, va fi nevoie să începeți să recunoașteți semnele de oboseală ale bebelușului și să îl pregătiți de somn când observați deja primele semne în acest sens.

În această perioadă, cel mai probabil, bebelușul va fi pregătit să doarmă abia după 90 minute de când s-a trezit.

Și dacă te întrebi la ce anume ar trebui să fiți atenți când vi se amintește de semne de oboseală, acestea pot include mișcări ale picioarelor și ale brațelor, concentrare mai redusă, pumnii strânși, frecarea la ochișori.

Când vine vorba de mâncare, bebelușul va avea cel mai probabil nevoie de lăptic la fiecare 2-4 ore și treptat, alăptarea devine mai naturală sau prepararea lăpticului mai simplu de făcut.

E o perioadă de tranziție pentru fiecare și este firesc să mai apară și situații care par să fie mai dificile în realitate decât în cărțile pe care le-ai citit până acum despre asta.

Nu exclude nici jocul din viața bebicului tău. Rezumă-te la puține jucării și bucurați-vă din plin de timpul pe care îl aveți acum cu el.

Povestește-i despre anotimpuri, despre perioada în care se află.

Cu privire la sănătatea sa, luați în calcul o părere avizată cu privire la modul în care s-a dezvoltat în prima sa lună și pregătiți următoarele controale care se anunță, de la ecografie de șold la programări la vaccin.

Ce contează de fapt ?

Enjoy it. Prima lună din an, prima lună din viața bebelușului vostru să vă aducă o nouă perspectivă asupra familiei: aceea a iubirii necondiționate.

viata cu nou nascut

Distribuie

Lasă un răspuns