Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
>
Bai fierbinti in sarcina – sunt indicate ?
asteptam un bebe

Bai fierbinti in sarcina – sunt indicate ?

Baile fierbinti sunt periculoase pentru mama si bebe in timpul sarcinii. ADEVARAT sau FALS?

Continuand seria miturilor cu care gravida este bombardata in timpul sarcinii, este necesar sa lamurim si acest subiect al bailor fierbinti in cele 9 luni in care bebelusul se dezvolta in burtica mamei sale.
Multe femei insarcinate evita cu totul sa faca baie, limitandu-se doar la a face dusuri repetate, chiar daca poate tanjesc dupa o ora de liniste si relaxare, cufundate in apa cu spuma si sare de baie parfumata.
Trebuie insa ca toate gravidele sa stie ca apa foarte fierbinte in timpul sarcinii, prin dilatarea vaselor de sange, poate sa scada tensiunea mamei. Acest lucru poate sa dauneze atat mamei, cat si bebelusului.
Mai ales in prima jumatate a sarcinii, cand dezvoltarea fetala este in plina desfasurare, apa foarte fierbinte poate sa creasca temperatura corporala a mamei, lucru ce poate afecta negativ fatul.
Printre efectele negative care pot fi provocate se numara inclusiv malformatii congenitale si, uneori, chiar moartea fatului.
De aceea, este foarte important ca mama sa fie atenta sa nu-si expuna corpul la temperaturi foarte ridicate in mod repetat sau pentru o lunga perioada de timp.
Aviz si gravidutelor amatoare de sauna. In momentul in care temperatura propriului corp creste cu pana la un grad, este clar momentul sa iasa afara si sa se racoreasca.
Cu toate acestea, o baie calda din cand in cand in principiu nu prezinta riscuri.
Este totusi util daca atunci cand faceti asta, sa lasati umerii si bratele sa atarne peste marginea cazii, pentru a ajuta corpul sa piarda caldura pe acolo si mentinandu-va astfel in siguranta.
Articol preluat de pe prokid.ro.

 

Distribuie

Lasă un răspuns