Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
8 sfaturi utile pentru o sarcină sănătoasă
8 sfaturi utile pentru o sarcina sanatoasa 1 1

8 sfaturi utile pentru o sarcină sănătoasă

Cuprins:

1.ÎNVAȚĂ
2.GÂNDEȘTE
3.MĂNÂNCĂ
4.FII ACTIVĂ
5.EVITĂ
6.ODIHNEȘTE-TE
7.VORBEȘTE
8.IMPLICĂ PARTENERUL

 

Majoritatea femeilor însărcinate au nevoie de doar câteva lucruri simple pentru a se bucura de această perioadă.

Pe lângă analizele medicale recomandate de specialiști, iată ce îți recomand să faci pentru a-ți asigura o stare de bine pe timpul sarcinii:

Învață

Despre schimbările propriului corp din această perioadă și la ce să te aștepți când vine vorba de naștere și îngrijirea bebelușului. Citește mult, informează-te și ia-ți informația din surse credibile. Discută cu prietenele, cu medicul tău, dar participă și la un curs Lamaze, căci acolo informația este documentată științific și depășește nivelul subiectiv al altor surse de informare.

 

Gândește

Hotăraște-te unde ai vrea să naști. Daca va fi să fie o maternitate de stat, una privată sau poate chiar acasă. Alege-ți medicul care iți vă urmări sarcina și care îți va crește încrederea în tine pe timpul sarcinii și a nașterii.

 

Mănâncă

O dietă echilibrată. Consumă zilnic multe fructe și legume și pește dacă poți, toate vor ajuta la dezvoltarea creierului bebelușului tău. Bea multă apă și sucuri naturale de fructe, eliminând pe cât posibil băuturile carbogazoase.

 

Fii activă

Continuă-ți rutina de exerciții cu care erai obișnuită înainte de a rămâne însărcinată, ținând însă cont de recomandările medicului tău ginecolog. Dacă înainte de sarcină nu făceai prea multă mișcare, acum ia în calcul plimbările, înotul sau cursurile speciale de gimnastica prenatala.

 

Evită

substanțele care ar putea fi periculoase pentru tine și bebelușul tău, precum țigările sau alcoolul. Iar dacă trebuie neapărat să iei medicamente, ia-le doar la recomandarea și indicația medicului tău ginecolog.

 

Odihnește-te

– fii atentă la corpul tău și ascultă-l. Astfel o să-ți dai seama când nu ai dormit suficient sau când e cazul să te odihnești din nou. După ce se naște bebelușul, somnul va fi cu atât mai prețios, așa că fă-ți rezerve de pe acum 🙂

 

Vorbește

cu copilul tău și bucură-te de viața cea nouă care se conturează împreună cu el. Spune-i povești, cântă-i sau ascultă tu genul de muzică ce crezi că i-ar plăcea și l-ar liniști. El te aude și reacționează la vocea ta și la sunetele din exterior încă de când e în burtică.

 

Implică partenerul

în tot ce ține de sarcină, de la informare la împărtășirea sentimentelor tale. Este și el la fel de valoros ca părinte și, având acces la toate informațiile pe care le ai și tu, va putea să dea o mână de ajutor extrem de competentă de îndată ce se naște bebelușul.

 


Corpul tău știe ce are de făcut pe parcursul sarcinii.

Dă-i minții tale datele care o ajută să anticipeze schimbările, iar sufletului – încrederea că totul va fi bine.

Bucura-te pe deplin de cele 9 luni de sarcina si de viata ce sta sa inceapa pentru familia ta!

Distribuie