Coș

No products in the cart.

>
>
Yoga pentru Gravide și Gimnastică pentru Gravide

Yoga pentru Gravide și Gimnastică pentru Gravide

65,00 lei350,00 lei

 lei

Mișcă-te pentru doi: gimnastica prenatală este benefică atât pentru sănătatea mamei, cât și a bebelușului!

La acest curs online poate participa oricine, din țară sau din diaspora. 

Pentru clasele fizice din Cluj Napoca, participantele sunt așteptate pe Str. Braşov, Nr. 56 (în clădirea cu Bistro Engels, la etaj).

Înainte de a începe orice tip de antrenament, consultă-te cu medicul tău ginecolog. Mișcarea nu se recomandă în primul trimestru de sarcină, datorită riscului crescut de avort spontan. Dar după ce primele trei luni de sarcină trec cu bine și medicul specialist confirmă că evoluția este normală, solicita-i părerea despre programul nostru de exerciții fizice şi mișcare pentru femei însărcinate.

Dacă ai fost diagnosticată cu placenta inserată jos, sarcina multiplă sau ruptura de membrane spontană, prematură, dacă ai avut nașteri premature sau iminentă de astfel de naștere, adresează-te ginecologului și întreabă-l dacă ai voie să faci mișcare.

Totuși, e bine de știut că în unele cazuri, este interzisă mișcarea în timpul sarcinii.

Dacă ai insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, hemoragie vaginală, nu îți recomandăm să vii la cursuri.

Clasele noastre de gimnastică pentru gravide și yoga prenatală sunt ținute de Bea Birtalan, kinetoterapeut de profesie, licențiată în gimnastică prenatală. Are peste 10 ani experiență în lucrul cu femeile însărcinate, și îi place să lucreze atât în sală, cât și în mediul online cu ele. Este personal trainer certificat pe TRX si BodyArt și este pasionată să creeze antrenamente potrivite pentru toată lumea, adaptarea fiind punctul ei forte. 

Principalele beneficii ale gimnasticii prenatale:

 1. Prevenirea sau combaterea durerilor lombare și de spate prin detensionarea si întărirea musculaturii, autocontrolul asupra posturii și aliniamentului corpului
 2. Creșterea mobilității articulare – în special a articulațiilor coxo-femurale și ale bazinului
 3. Prevenirea apariției edemelor
 4. Controlul greutății corporale pentru menţinerea la valori adecvate perioadei de sarcină
 5. Autocontrolul planșeului pelviperineal
 6. Deprinderea mișcărilor respiratorii toracice și diafragmatice – exersând astfel diferitele tehnici de respirație pentru travaliu
 7. Prevenirea constipației și a hemoroizilor
 8. Diminuarea durerilor nașterii
 9. Prevenirea retenției de apă, de varice sau de crampe musculare
 10. Îmbunătățirea mobilității, elasticității și tonusului muscular
 11. Reducerea stresului, îmbunătațirea stării de spirit
 12. Favorizarea oxigenării bune a fătului
 13. Recuperarea mai rapidă după naștere

Puteți alege între plata per ședință sau un abonament de 4 sau 8 ședințe

Şedinţă ocazională: 50 lei

Abonament 4 şedinţe: 170 lei

Abonament 8 şedinţe: 280 lei

Abonamentele au valabilitate 1 lună din momentul primei ședințe.

Clasele au loc Luni, de la ora 18:00 și Joi, de la 19:00. 

Deoarece dorim să ne concentrăm pe execuția corectă a mișcărilor, am decis să limităm numărul maxim de persoane care se pot înscrie la o oră (12 persoane). 

Numărul minim de participante este de 3 persoane.

Notă: În cazul în care este nevoie de anularea locului, aceasta se va face la numărul de telefon 0741 550 183, cu cel puțin două ore înainte de clasă. În caz contrar, ședința se consideră efectuată.

De ce să alegi clasele 2 în 1 de Gimnastică pentru gravide și Yoga prenatală de la Cuibul Berzelor?

5 motive pentru care să alegi clasele noastre

 1. Exerciții realizate în siguranță: Orele de gimnastică și yoga prenatală sunt concepute special pentru femeile însărcinate, cu exerciții adaptate corpului în schimbare și nevoilor acestuia. Cursul este ținut de Bea, instructorul nostru certificat și kinetoterapeut, care are experiență de lucru cu femeile însărcinate și poate oferi îndrumări cu privire la exerciții sigure și eficiente.
 2. Reducerea stresului: Sarcina poate fi o perioadă stresantă, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Exercițiile fizice sunt un calmant natural al stresului și pot ajuta femeile să gestioneze anxietatea și alte emoții negative din timpul sarcinii.
 3. Sănătate fizică îmbunătățită: Exercițiile fizice regulate în timpul sarcinii pot ajuta femeile să-și mențină sănătatea fizică generală și să reducă riscul de complicații precum diabetul gestațional, preeclampsia și creșterea excesivă în greutate.
 4. Pregătirea pentru travaliu și naștere: Orele de gimnastică și yoga prenatală pot include exerciții care ajută la pregătirea corpului pentru travaliu și naștere, cum ar fi exerciții pentru podeaua pelvină și exerciții de stretching.
 5. Socializare: Participarea la clasele de gimnastică și yoga prenatală poate oferi femeilor o oportunitate de a se conecta cu alte viitoare mame și de a forma o rețea de sprijin.

În timpul clasei se pune accent pe:

 • Respirație – tehnicile de respirație yoga ajută la reglarea respirației în timpul sarcinii și al contracțiilor din timpul travaliului
 • Posturi – vei exersa poziții menite sa dezvolte puterea, flexibilitatea și echilibrul
 • Relaxare – la sfârșitul fiecărei clase, îți vei relaxa mușchii și îți vei restaura ritmul cardiac și respirația. Pentru o relaxare completă și dobândirea calmului interior, vei fi încurajată să acorzi atenție senzațiilor, gândurilor și emoțiilor tale. 
 • Execuția corectă a mișcărilor 

Clasele noastre ajută femeile însărcinate să se conecteze cu bebelușii lor din burtică

Practicarea de yoga prenatală poate crea un sentiment de intimitate și conexiune între mamă și copilul ei. Orele noastre de mișcare prenatală includ practici de mindfulness care încurajează adaptarea la senzațiile și mișcările copilului lor. Prin prezență și conectare, viitoarele mame devin mai conștiente de corpul lor și de schimbările care au loc pe măsură ce copilul lor crește. În plus, mișcarea contribuie la reducerea stresului și a anxietății prin eliberarea de serotonină!

P3 2

Clasele noastre ajută femeile însărcinate să se conecteze cu bebelușii lor din burtică

P3 2

Practicarea de yoga prenatală poate crea un sentiment de intimitate și conexiune între mamă și copilul ei. Orele noastre de mișcare prenatală includ practici de mindfulness care încurajează adaptarea la senzațiile și mișcările copilului lor. Prin prezență și conectare, viitoarele mame devin mai conștiente de corpul lor și de schimbările care au loc pe măsură ce copilul lor crește. În plus, mișcarea contribuie la reducerea stresului și a anxietății prin eliberarea de serotonină!

Întrebări frecvente

Gimnastica și yoga prenatală sunt create special pentru femeile însărcinate și urmăresc să susțină starea lor de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și mental pe durata sarcinii, dar și să pregătească viitoarele mame pentru naștere.

Atât gimnastica prenatală, cât și yoga prenatală, îmbunătățesc flexibilitatea, forța, echilibrul și postura în timpul sarcinii. Aceste exerciții ajută și la reducerea stresului și a anxietății, îmbunătățesc somnul și reduc disconfortul fizic din timpul sarcinii, cum ar fi durerile de spate sau cârceii.

În plus, unele studii arată ca gimnastica pentru gravide și yoga pentru gravide pot reduce riscul de complicații în timpul sarcinii și al nașterii.

În general este sigur să se înceapă orele de gimnastică și yoga prenatală încă din primul trimestru de sarcină, însă este important să te consulți cu medicul tău ginecolog înainte de a te înscrie la cursuri. În felul acesta ai siguranța că ceea ce faci este bine pentru tine și bebelușul tău.

Este important să ții cont de câteva precauții. Și din fericire, la Cuibul berzelor, kinetoterapeutul care ține orele de gimnastică și yoga prenatală este pregătit special pentru a lucra cu gravidele și adaptează exercițiile în funcție de cât de avansată e sarcina și de cât de multă mișcare a făcut viitoarea mămică chiar și înainte de sarcină.

Desigur, căci gimnastica pentru gravide și yoga prenatală sunt create pentru femei cu nivel de experiență variat. Bineînțeles, e important să începi cu exerciții blânde, ușoare, iar intensitatea să fie crescută progresiv, pe măsură ce și sarcina avansează, dar și condiția ta fizică se îmbunătățește.

La Cuibul Berzelor am ajutat mii de părinți ca tine!