Cuprins:
1.DE CE SĂ LE DĂRUIEŞTI GIFT CARDURI DE ACCES LA CURSURILE DE LA CUIB?
2.CARE SUNT CURSURILE CELE MAI POTRIVITE DREPT CADOU PENTRU VIITORII PĂRINŢI ŞI DE CE?
Prietenii tăi dragi vor deveni părinţi în scurtă vreme? Desigur că le poţi oricând da sfaturi din experienţa ta de părinte!
Dar pentru Crăciun le poţi pregăti câteva daruri foarte utile: cursurile pentru viitorii şi proaspeţii părinţi susţinute de Cuibul Berzelor!
de ce să le dăruieşti gift carduri de acces la cursurile de la cuib?
Ştii cum sunt cuplurile care aşteaptă primul lor copil: majoritatea părerilor lor despre viaţa cu un bebe sunt puternic influenţate de cultura urbană şi de miturile din mass-media, deci au aşteptări destul de diferite despre realitatea vieţii cu un copil mic.
Ca viitori părinţi, mai sunt şi bombardaţi de sfaturi nesolicitate, pe care, ca reacţie firească la ajutorul necerut, le discreditează.
Oferindu-le un gift card pentru oricare din cursurile Cuibului, le dăruieşti:
- motivaţia de a participa la curs – desigur că prietenii tăi au încredere în recomandările tale, dar angajamentul pe care tu ţi-l iei investind în viitorul lor ca părinţi îi va convinge definitiv să meargă la curs;
- acces la informaţie din surse competente – trainerii Cuibului au pregătire formală în domeniile lor, fiind certificaţi internaţional ca educatori prenatali Lamaze, consilieri în alăptare IBCLC ori medici cu ani de experienţă în gărzile SMURD;
- cadou cu utilitate pe termen lung – normal că o salopeţică de bebe e mai drăgălaşă decât un card, dar va deveni inutilă în maxim 2 luni. Pe când informaţiile şi cunoştinţele căpătate la curs pot modela mult timp viaţa părinţilor şi a copilului lor!
care sunt cursurile cele mai potrivite drept cadou pentru viitorii părinţi şi de ce?
Toate! Pentru că fiecare se adresează unei etape din devenirea părinţilor, de dinainte de naşterea primului copil şi mult după ce şi-au ţinut pentru prima dată în braţe minunea.
Iată care sunt cele mai importante cursuri de la Cuib şi care sunt beneficiile lor pentru părinţi:
- cursul prenatal Lamaze – oferă informaţii despre sarcină, travaliu, naştere, posibile intervenţii medicale la naştere, iniţierea alăptării şi îngrijirea nou-născutului. Pe baza explicaţiilor detaliate şi nepărtinitoare de la curs, viitorii părinţi pot lua decizii informate în privinţa planului de naştere principal, se pot pregăti pentru un scenariu alternativ al naşterii şi sunt pregătiţi pentru primele zile împreună cu bebeluşul lor. Cursul este disponibil în varianta de curs Lamaze de 6 săptămâni ori curs prenatal concentrat, de weekend, ambele variante fiind accesibile şi live, online. Indiferent de durata cursului, partenerul viitoarei mame are acces gratuit şi, la sfârşitul cursului, primeşte certificatul de absolvire a cursului de puericultură, în baza căruia are dreptul la 10 zile de concediu după naşterea bebeluşului.
- Birth Story Listening – este o întâlnire profund vindecătoare, care încurajează retrăirea amănunţită a experienţei naşterii şi în care părintele este ghidat spre înţelegerea experienţei din puncte de vedere pe care nu le-a investigat, pentru acceptarea şi asumarea totală a transformării declanşate de naştere.
- consiliere în alăptare – cu toate că alăptarea este naturală şi firească, la începutul ei pot apărea obstacole care, fără informare prealabilă ori sprijin în momentele critice, pot determina părinţii să opteze pentru hrănirea bebeluşului cu formulă. Cursul de pregătire pentru alăptare dezbate miturile moderne legate de alăptare, expune argumentele medicale şi ştiinţifice care susţin felul în care corpul mamei se pregăteşte pentru alăptare încă din timpul sarcinii şi oferă informaţii care o ajută pe mamă să evalueze eficienţa suptului celui mic. Situaţiile particulare de genul dificultăţilor în alăptare datorate icterului prelungit, a frenurilor linguale, a lactaţiei încă fluctuante din primele trei luni sunt diagnosticate şi tratate punctual în cadrul şedintelor de consiliere în alăptare susţinute de consilierul certificat IBCLC de la Cuib.
- cursul de prim ajutor susţinut de medici SMURD – parcurge cele mai frecvente situaţii care pot pune în pericol viaţa unui adult ori a unui copil, familiarizează cu tehnicile de resuscitare şi punctează indicatorii pe care salvatorul trebuie să-i poată observa şi descrie în timpul apelului la 112, pentru ca echipa medicală de urgenţă să fie pregătită specific pentru intervenţie, încă de când porneşte în misiune. Medicii care susţin cursul de prim ajutor SMURD demonstează tehnici de aplicare a bandajelor pentru diverse accidente şi antrenează cursanţii în efectuarea manevrelor de prim ajutor pe manechine de adult şi de bebeluş.
- diversificarea alimentaţiei bebeluşului – medicul pediatru Ana Ştefănescu punctează informaţiile esenţiale care îi ajută pe părinţi să le construiască micuţilor lor o relaţie sănătoasă cu mâncarea, pe viaţă. Cursul arată care este ritmul de maturizare a sistemului digestiv al bebeluşului şi de ce se recomandă introducerea meselor solide doar după 6 luni, care sunt alimentele cu potenţial alergen la vârstele mici, care sunt variantele în care i se oferă bebeluşului mâncarea – după o schemă de introducere a alimentelor, date cu linguriţa, în diversificarea clasică, ori în bucăţi alese din farfuria adulţilor şi manevrate chiar de cel mic, în autodiversificare.
- urgenţele medicale ale copilăriei – este un curs susţinut de un medic pediatru, care îi ajută pe părinţi să identifice simptomele celor mai frecvente boli eruptive, respiratorii ori digestive ale copiilor şi să decidă când este momentul să treacă de la tratamentul de suport oferit acasă la un control de specialitate ori la un consult la Urgenţe.
- consiliere în înţărcare – cum relaţia mamă-copil crescută pe timpul alăptării are aspecte unice şi atât de intime, consilierea în înţărcare este 100% adaptată cerinţelor personale ale cuplului adult-copil şi oferă tehnici de reducere ori eliminare a suptului din anumite perioade ale zilei ori ale nopţii şi chiar încetarea totală a alăptarii.
- exerciţii fizice pentru gravide şi proaspete mame – disponibile în variantele de yoga prenatală, gimnastică pre- şi gimnastică post-natală, sunt antrenamente adaptate condiţiei fizice specifice femeii însărcinate ori lăuzei, având ca scop pregătirea fizică pentru naştere ori pentru recuperarea post-natală.
- masaj mamă-bebe – este coordonat de un kinetoterapeut care le învaţă pe mame tehnici de masaj al bebeluşului, încă din primele zile de viaţă, pentru a-i stimula celui mic sistemul muscular şi circulator, pentru a-i îmbunătăţi calitatea somnului şi pentru a contribui la creşterea relaţiei speciale dintre mamă şi puiul său.
Fii alături de prietenii tăi în creşterea lor ca părinţi şi surprinde-i cu un dar despre care îşi vor aminti cu plăcere mulţi ani la rând! Dăruieşte-le unul din cursurile de la Cuib!